Katso hurjat videot: Hirmutuulet vievät mennessään lentokoneet ja rakennuksien katot – "Täysin poikkeuksellista"

Eunice-myrsky on tänään saanut aikaan merkittäviä tuhoja Britanniassa, jossa on havaittu nopeudeltaan hirmumyrskyn kriteerit täyttäviä tuulenpuuskia.

Kovimmat tuulenpuuskat ovat olleet jopa 45 metriä sekunnissa. Meteorologi Markus Mäntykannaksen mukaan vastaavat tuulenpuuskien nopeudet ovat kaikkialla Euroopassa täysin poikkeuksellisia. Suomessa kyseisiä lukemia ei ole hänen tietonsa mukaan koettu, ainakaan mantereella.

Britannian ilmatieteen laitos varoitti torstaina, että tuulet voivat irrottaa kattoja, kaataa puita juurineen ja katkoa voimajohtoja.

Kuvamateriaalit saarivaltion rannikoilta havainnollistavat, kuinka tuuli onkin tänään repinyt muun muassa rakennuksien kattoja irti. Osansa karuista puuskista sai kuuluisa monitoimihalli O2 Arena Lontoossa. Artikkelin videolta näkyy, kuinka valtavan hallin katto tuhoutui lähes täysin kovien tuulien vuoksi.

Hengenvaaralliseksi luonnehdittu myrsky on aiheuttanut hurjia tilanteita myös Heathrow`n lentokentällä, jossa kapteenit ovat joutuneet tekemään kaikkensa turvallisen laskeutumisen eteen. Sykkeitä nostattavat hetket heittelehtivistä koneista on katsottavista alla olevalta videolta.


Lue myös:

    Uusimmat