Katso hulvaton video – Martti Suosalo ja Mika Nuojua käyvät 20 vuotta pyörineen suosikkinäytelmän alun läpi pikakelauksella

Hulvaton video: Suosalo ja Nuojua käyvät suosikkinäytelmän alun läpi pikakelauksella 0:19
Näyttelijät paljastavat videolla, kuinka käyvät näytelmän alun läpi 20 sekunnissa.

Helsingin kaupunginteatterin kestohitti Kiviä taskussa on jaksanut naurattaa jo toistakymmentä vuotta.

Helsingin kaupunginteatterin Kiviä taskussa -näytelmä juhlii 20-vuotista taivaltaan. Näyttelijät Martti Suosalo ja Mika Nuojua ovat tähdittäneet näytelmää sen alusta asti ja molemmat uskovat näytelmän suosion perustuvan sen samaistuttavuuteen. Harjoitussalissa 20 vuotta sitten näyttelijät eivät osanneet aavistaa, että näytelmästä tulisi kestosuosikki.

– Harjoitellessa ajattelimme, että kyllä tästä varmaan ihan hyvä ja erikoinen juttu tulee, Nuojua nauraa.

– Kun esitykset alkoivat, niin yleisöstä alkoi vaistoamaan, että siellä selkeästi viihdyttiin ja että tästä tykätään, Suosalo komppaa.

Kaverukset muistelevat, että jo ensimmäisellä näytöskaudella teatteri lisäsi näytöksiä kysynnän kasvaessa ja loppuunmyydyt näytökset alkoivat kertoa näytelmän suosiosta.

Näyttelijät kertovat, että näytelmä on hiukan muuttunut vuosien saatossa ja elänyt maailman myllerrysten mukana.

– Tämän sävy muuttuu sen mukaan, mitä maailmassa tapahtuu. Nyt maailmassa tapahtuu hirveitä asioita, niin ihmisillä on valtava tarve saada nauraa ja iloita, Suosalo pohtii.

Kaksikko näyttelee esityksessä lukuisia eri rooleja. Molemmat kertovat hahmojensa muuttuvan lähes joka näytökseen.

– Eräs katsoja kertoi, että näytelmä on parantunut hahmojen osalta vuosien varrella. Vaikka näyttelemme hahmoja jopa roisimminkin välillä, niin teemme ne hyvin tarkasti, Nuojua kertoo.

– Itse olen sanonut, että tämä esitys on jopa parantunut koko ajan. Tämä vaatii kovaa keskittymistä, hän lisää.

Ympäri Suomea kiertänyt näytelmä on kerännyt vankkumattoman fanikunnan ja näyttelijät kertovat, että uskollisimmat fanit käyvät katsomassa esitystä useamman kerran vuodessa.

– Meillä on yksi sellainen herrasmies, joka tulee vuosi toisensa jälkeen ja istuu ykköspaikalla keskellä. Oikein sellainen herrasmies puku päällä. Niin kuin jalkapalloseuroilla on maskotit niin hän on meidän maskottimme, Suosalo iloitsee.

Yksi asia joka vuosien varrella ei ole muuttunut on tarkat rituaalit ja lämmittelyt ennen jokaista näytöstä. Kaksikko kertoo replikoivansa muutaman minuutin näytelmän alusta pikakelauksella, jotta pääsevät tunnelmaan. Sen lisäksi rituaaleihin kuuluu punnerruksia, käsilläseisontaa ja lauleskelua.

– Tämä vaatii sekä fyysistä, että henkistä lämmittelyä, Suosalo kertoo.

Näyttelijät uskovat, että näytelmän suosion salaisuus on sen samaistuttavuus.

– On kiva kuunnella ihmisten reaktioita ja mielipiteitä joistakin hahmoista. ”Tuo oli ihan kuin meidän äijämme” tai ”Minun työnantajani on just tuommoinen”. Tällaisia kommentteja kuulee ihmisiltä, Nuojua iloitsee.

Vaikka näytelmällä on takanaan satoja näytöksiä ja useita vuosia, niin kaksikko jaksaa viihdyttää yleisöään ja vihjailevat jopa seuraavasta 20 vuodesta.

– Vuosi kerrallaan me olemme tätä tehneet. Jos luoja suo ja olemme hyvässä kunnossa ja jos yleisöä riittää, niin kuin on tuntunut riittävän, Nuojua sanoo.

–Tätä on ollut kyllä tosi mukava tehdä, hän lopettaa.

Katso koko video: Suosikkinäytelmä pyörinyt 20 vuotta – ja aina täysille saleille:

Kiviä taskussa -näytelmä juhlii 20-vuotista taivaltaan – näyttelijät kertovat, mikä saa heidät innostumaan kerta toisensa jälkeen 2:37

Lue myös:

    Uusimmat