Tytär kauhistui Martti Suosalon roolia – poistui kesken esityksen

Kiviä taskussa -näytelmä on pyörinyt teattereissa jo yli kymmenen vuoden ajan. Näyttelijä Martti Suosalon tytär ei silti innostunut menestysnäytelmästä.

Martti Suosalo ja Mika Nuojua ovat esittäneet Kiviä taskussa -näytelmää vuodesta 2002 asti. Jokainen näytös on ollut loppuunmyyty. Näyttelijät uskovat suosion salaisuuden löytyvän samaistumisesta.

– Näytelmästä saa elämänvoimaa ja iloa. Perustarinassa on kaksi tavallista miestä, joihin yleisön on helppo samaistua, Suosalo ja Nuojua sanovat MTV3.fille.

Kymmenen vuoden aikana esityksissä on tapahtunut monenlaisia kommelluksia. Myös yleisön reaktiot ovat jääneet Suosalon ja Nuojuan mieliin.

– Kerran Martilla meni vyö poikki ja housut putosivat, Mika nauraa.

– Yksi eturivissä ollut katsoja taas löi päänsä lavan etureunaan saatuaan naurukohtauksen. Pikkaisen sekaisin hän oli jonkin aikaa, muttei tullut vekkiä otsaan. Eräs rouva nauroi niin, että kaikki kääntyivät katsomaan, että tässähän on hyvä lisänumero. Hän nauroi puoli tuntia kaikelle, Suosalo muistelee.

"Ei isä ole tuollainen"

Näyttelijöiden mukaan Kiviä taskussa ei ole pelkkää nauramista, vaan tunteiden koko kirjo on esillä. Suosalon tytär Aino kävi katsomassa näytelmää, muttei innostunut isänsä roolista, vaan lähti kotiin kesken näytöksen.

– Aino oli 7-vuotias, kun hän kävi katsomassa esitystä. Hän halusi puoliajalla pois, koska näytelmässä kiroillaan ja minä esitän humalaista yhdessä kohtauksessa. Aino sanoi haluavansa pois, koska "ei isä ole tuollainen", Suosalo kertoo.

Mikkelin teatterinjohtajana työskentelevän Mika Nuojuan lapset ovat myös huomanneet isänsä työn nurjat puolet.

– Yksi päivä käveltiin Mikkelin teatterin ohi, ja pieni lapseni osoitti rakennusta ja sanoi, että "tuolla se isä asuu". Pikkaisen livahti silmäkulmaan sellainen kyyneleen tapainen, Nuojua myöntää.

Suosalo ja Nuojua vierailivat tiistaina MTV3:n Huomenta Suomessa. Katso haastattelu videolta!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat