Katri Ylander ei odottanut pääsevänsä pitkälle Idolsissa – äkillinen julkisuus oli 19-vuotiaalle kova paikka: "Rankka tapa tulla artistiksi"

Uuden albumin julkaiseva Katri Ylander kärsii kovasta esiintymisjännityksestä 9:22
Katso koko haastattelu: Uuden albumin julkaiseva Katri Ylander kärsii kovasta esiintymisjännityksestä

Katri Ylander kilpaili Idols-ohjelmassa vuonna 2005 ja sijoittui toiselle sijalle. Kauden voitti Ilkka Jääskeläinen.

Laulaja Katri Ylander vieraili uuden albuminsa tiimoilta Huomenta Suomessa lauantaiaamuna 24. helmikuuta. Ylander nousi julkisuuteen vain 19-vuotiaana vuonna 2005, kun hän sijoittui toiseksi Idols-laulukilpailussa. Julkisuus ei ollut introvertille, nuorelle ihmiselle helppo paikka.

– 19-vuotiaana osallistuin Idolsiin ja täytin muistaakseni 20 siinä viimeisen finaalilähetyksen viikolla. Eihän ihmisen identiteetti ole vielä kasvanut, ja sitten oletkin yhtäkkiä julkisuuden henkilö, ihmiset tunnistavat sinut ja pyytävät nimmaria. Se on ollut tosi rankka tapa tulla artistiksi, Ylander kertoi Huomenta Suomessa.

Ylander kuitenkin lisäsi, ettei olisi nyt tässä pisteessä, ellei olisi kulkenut kyseistä, rankkaa tietä pitkin. Hän uskoo, että kaikki palaset johdattavat aina eteenpäin.

Ylander ei muista, oliko hänellä liki 20 vuotta sitten jonkinlaista kuvitelmaa siitä, miten hänen uransa artistina tulisi etenemään. Kaikki kun tapahtui hänen kohdallaan yllättäen.

– En odottanut, että pääsen (Idolsissa) niin pitkälle. Se oli yllätys itselleni. En ole siinä kohtaa osannut ajatella asiaa. Mutta pidän sitä rikkautena, että olen saanut tehdä musiikkia näin kauan ja edelleen ihmiset tunnistavat vielä myös ne vanhat kappaleet. 

Ylander kokee edelleen esiintymisjännitystä. Miten hän käsittelee jännitystään esimerkiksi keikoilla? Katso yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat