Katri Helena päätti kuuden vuoden hiljaiselonsa – tulkitsee tämän vuoden Hoosiannan

22:33
Katri Helena on yksi ikonisimmista suomalaisista. Hän puhui aiheesta Hyvää elämää -ohjelmassa vuonna 2017.

Jouluradion Hoosianna-virsi kuullaan tänä vuonna sinivalkoisen äänen, artistilegenda Katri Helenan laulamana hellänä ja herkkänä versiona. Uusi versio Hoosiannasta ja video julkaistaan Jouluradiossa ensimmäisenä adventtina 28. marraskuuta. 

Katri Helena ei esittelyä kaipaa, lähes 500 kappaletta äänittänyt ja 58 vuotta kestänyt laulajan ura, on tehnyt hänestä yhden Suomen menestyneimmistä naislaulajista.

Viime vuosina Katri Helena on joutunut hiljentämään tahtia, mutta kun häntä kysyttiin Jouluradion Hoosiannan tulkitsijaksi, vastaus oli selvä.

– Tänä kesänä tämän kaikenmaailman myllerryksen jälkeen, kun minua kysyttiin tähän, niin huomasin vastaavani heti, että kyllä, kiitos, lähden, Katri Helena kertoo.

Valmistautuessaan Hoosiannan tekemiseen Katri Helena kuunteli Jouluradion edellisvuosien versioita Youtubesta ja mietti kapellimestarin kanssa, millainen sovituksesta pitäisi tulla, jotta se olisi erilainen. Katri Helenalle tuli tunne, että version pitäisi olla herkkä ja hellä.

– Se on paikka paikoin hyvin hellä. Hoosiannan uusi tuleminen koronan jälkeen, Katri Helena kuvaa.

Hoosianna ikuisesti mukana

Hoosianna on kulkenut Katri Helenan mukana jo kauan, vahvimmat muistot siitä liittyvät kouluaikoihin, jolloin hän lauloi sitä koulun kuorossa.

– Tämähän on siis ikuisesti kulkenut mukana. Onhan sitä koulussa laulettu ja muuallakin. En ole koskaan joulukonsertissa sitä laulanut, mutta jos joskus vielä joulukonserttia tehdään, niin se tulee ohjelmistoon.

Katri Helena toivoo, että hänen versionsa Hoosiannasta saa ihmiset hiljentymään ja miettimään rauhassa elämää.

– Että se toisi luottamusta siihen, että elämä kantaa. Kaikkea hyvää toivon tämän laulun kautta kuuntelijoille, Katri Helena toivottaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja