Syyttäjä aikoo valittaa hoviin Niko Ranta-ahon tuomiosta – puolustus: Tavoitteet saavutettiin

3:29
Näin Niko Ranta-ahon asianajaja kommentoi päämiehensä tuomiota.

MTV Uutiset käsittelee historiallista Katiska 2 -tuomiota lähetyksissään päivän ajan.

Helsingin käräjäoikeus antoi tänään tuomionsa niin kutsutusta Katiska 2 -huumevyyhdistä. Jutun syyttäjä Heli Vesaaja kommentoi tuomiota tuoreeltaan MTV Uutiset Liven lähetyksessä. 

Syyttäjä vaati Niko Ranta-aholle, jolla oli taustallaan jo 11 vuoden vankeustuomio aiemmasta Katiska-vyyhdistä, 13 vuoden rangaistusta. Se on maksimimäärä, mihin törkeisiin huumerikoksiin syyllistynyt henkilö voidaan Suomessa tuomita.

Käräjäoikeus tuomitsi Ranta-ahon uudesta vyyhdistä kahden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeistä huumerikoksista. Käytännössä hän sai kaksi vuotta lisää vanhan tuomion päälle.

Syyttäjä Heli Vesaaja kertoi haastattelussa, että aikoo valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

Katso alla olevalta videolta, kuinka hän perustelee päätöstä: 

10:22

Tapaus on ollut syyttäjän ja tuomioistuimen kannalta poikkeuksellinen, sillä vastaavaa huumerikostapausta ei ole Suomen rikoshistoriassa aiemmin ollut.

Niko Ranta-ahon asianajaja Hannu Kaitaluoma kertoi, millä mielin hänen päämiehensä otti tuomion vastaan Jokelan vankilassa.

Hänen mukaansa Ranta-aho oli sitä mieltä, että he saavuttivat tavoitteet, jotka puolustukselle asetettiin. Kaitaluoma ei silti vielä osannut arvioida mahdollisesta valittamisesta hoviin. 

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja