Katin kauppakassin mukana tuli erittäin ikävä yllätys – "Siemenet alkoivatkin liikkua"

0:35

Lohjalaisen Kati Mujusen kauppakassista löytyi sunnuntaina iso määrä pieniä ötököitä. Hän epäilee niiden tulleen Lidlistä ostettujen, linnuille tarkoitettujen siemenien mukana.

Kati Mujunen osti sunnuntaina espoolaisen kauppakeskus Ison Omenan Lidlistä kassillisen ruokaa, jonka mukana hänen kotiinsa tuli kymmeniä pieniä mustia hyönteisiä.

– Ostin muun muassa linnuille tarkoitettua siemensekoitusta, leipää ja makaronia. Kotona ihmettelin, että ovatko siemenet levinneet ostoskassista ympäriinsä, kunnes huomasin, että ne alkoivatkin liikkua. Tajusin niiden olevan pieniä hyönteisiä.

– Muovikassi oli täynnä niitä. Ravistelin sisällön roskikseen ja sieltä ötököitä levisi lattialle, Mujunen kertoo.

Mujunen kuvasi yllä näkyvän videon leivällä kävelleestä yksilöstä.

– Hyönteisiä oli lattialla lopulta kymmeniä. Tapoin niitä käsin ja muovipussin vein ulos. 

Mujunen sai tapettua kaikki ötökät, joten ne eivät ehtineet levitä sen laajemmalle.

Luonnontieteellinen keskusmuseo arvioi Mujusen kuvaaman videon perusteella, että kyseessä on viljakärsäkkäisiin kuuluva kärsäkäs, joka syö viljan jyviä.

Lidlin viestinnästä kerrotaan, että erä linnunsiemeniä on poistettu myynnistä.

– Olemme käsitelleet kyseisen asiakaspalautteen laadunvalvonnassamme. Tarkasta laadunvalvonnasta ja useista puhdistustoimenpiteistä huolimatta luonnontuotteiden, kuten kyseisen linnunruoan, kohdalla hyönteisten mahdollisuutta ei voi täysin sulkea pois. Kyseinen erä linnunsiemeniä on poistettu myynnistä, Lidlistä kerrotaan.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja