Uskomaton tapahtumaketju: Samin ostamista parsakaaleista löytyi toistamiseen toukkia, homma lähti käsistä – lopputuloksena euron korvaukset ja seitsemän perhosta

Parsakaali
Colourbox

Brittiläinen radiojuontaja yllättyi pahemman kerran, kun hän huomasi ostamassaan parsakaalissa ryömivät perhosentoukat. Epäonni ei jäänyt yhteen kertaan, sillä seuraavalla kauppareissulla miehelle kävi jälleen samoin.

Sam Darlaston kohtasi ruokaa laittaessaan epämiellyttävän yllätyksen, kun hänen parsakaalissaan oleskeli perhosentoukkia. Parsakaali oli ostettu vähittäiskauppaketju Tescon myymälästä. Tapauksesta kertoo muun muassa Mirror.

Mies ei kuitenkaan pienestä hätkähtänyt, vaan sanaili Twitteriin asiasta rennon päivityksen.

– Hei Tesco, olin aikeissa kokata kaikkien aikojen lempivihannestani (parsakaalia). Kääreiden poistamisen jälkeen löysin yllätyksekseni perhosentoukkia sisältä! Sam kirjoittaa.

– Ne ovat todella mukavia, ja päätimme pitää ja nimetä niistä yhden. Tiedoksi vain, että joissain parsakaaleissanne on perhosentoukkia, mies kynäilee.

Päivitys levisi nopeasti viraaliksi. Se on kerännyt jo yli 110 000 tykkäystä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Vielä samana päivänä Sam teki päivityksen uuden lemmikkinsä tilanteesta.

– Siltä varalta, että jotakuta kiinnostaa, nimesimme toukan Cedriciksi. Hän on kotoisin Espanjasta (ainakin oletamme niin, koska sieltä parsakaali on tullut). Pinaatin ja parsakaalin syömisen jälkeen hän tanssii päivät pitkät, Sam kertoo.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Tapahtumaketju alkoi saamaan jo epätodellisia käänteitä

Samin ja perhosentoukkien kohtaamiset eivät loppuneet vain yhteen parsakaaliin. Mies päivitti epäuskoisena Twitteriin löytäneensä jälleen perhosentoukkia ostamastaan uudesta parsakaalista.

– VOI HYVÄ LUOJA. Ostin juuri uuden parsakaalin, ja ennen kuin edes avasin sen, näin perhosentoukkia, mies twiittaa itkuemojin kera.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Samin lisäksi miehen kämppis kohtasi saman epäonnen. Myös hänen ostamassaan parsakaalissa ryömi perhosentoukkia. Parivaljakon taloudesta löytyikin nyt jo seitsemän toukkaa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Sam päätti ottaa toukat siipiensä suojaan, ja päivitteli Twitteriin ahkerasti kuvia toukkien elämästä ja kehittymisestä. Cedricin lisäksi miehen lemmikkeinä olivat Janine, Slim Eric, Broc, Olly, Croc ja Carlos. Toukista kehittyi lopulta perhosia, jotka Sam päästi vapauteen.

– Ajattelin, etteivät ne selviä, jos laitan ne suoraan luontoon. Luin, että perhosentoukat syövät vain isäntäkasviaan, eikä puutarhassani ole parsakaalia, Sam kertoo the Evening Standardille.

– Ajattelin, että niillä on paras mahdollisuus selvitä, jos annan niille parsakaalia ja pidän niitä kotonani, kunnes ne ovat vanhempia.

Toukat kotiloituivat lopulta 3-8 päivässä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kauppaketju hyvitti noin euron verran

Tesco hyvitti Samille noin euron kahdesta ostetusta parsakaalista.

– Näyttää siltä, että nälkäinen perhosentoukka löysi tiensä Samin parsakaaliin. Olemme todella pahoillamme tästä, ja pyydämme anteeksi Samilta sitä, että annoimme hänelle vahingossa lemmikkejä, yhtiöstä kommentoidaan.

– Testaamme tuoretuotteidemme laatua jatkuvasti. Kannustamme kuitenkin viljelijöitämme luonnollisempiin tuotantotapoihin ja tuholaismyrkkyjen vähentämiseen, jonka myötä ötököitä voi joskus löytyä, yhtiön edustaja kertoo.

Sam ei kuitenkaan ollut tapauksesta moksiskaan.

– Se on luonnollista, eikö niin? Tämä tarkoittaa sitä, etteivät he käytä liikaa tuholaismyrkkyjä, mikä on hyvä asia, hän kommentoi.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat