Kätevimmät kampaukset helteille – katso vinkit!

Jos aurinko armas ja lämpölukemat pistävät hikeä pukkaamaan ja niskavillat hiestä kihartumaan, kannattaa miettiä miten omat hiuksensa voisi laitattaa kätevästi, mutta samalla myös nätisti. Kokosimme helpot vinkit, millainen kampaus sopii vallan mainiosti helteille.

Nutturat, korkeat poninhännät ja romanttiset letit ovat oikea pelastus pitkähiuksisten naisten keskuudessa kesäkuumilla: ylös nostetut hiukset ovat hyvin vilvoittavia vaihtoehtoja helteille. Jos sinulla on puolestaan lyhyet hiukset, käytä rohkeasti geeliä ja haro sormin hiukset taaksepäin saadaksesi rokahtavan ja rennon lookin.

Katso kuvat erilaisista kesäkampauksista ja inspiroidu!

Poninhäntä

Helppo, yksinkertainen ja siisti poninhäntä ei koskaan ole poissa muodista. Lisäksi poninhäntää voi muunnella mielin määrin: voit nostaa poninhännän ylös, kultaiselle keskitielle eli keskelle, sivulle tai matalalle niskavillojen lähettyville. Korkea poninhäntä myös vie kuumuuden pois niskastasi. Hätäponnari on trendikäs, mutta älä kuitenkaan tee samanlaista ohimennen hutaistua poninhäntää kuin salille mennessäsi.

Mitä kireämpi poninhäntä, sitä dramaattisempi look – mitä höllempi, sitä romanttisempi.

Vinkki: Anna sormiesi juosta läpi kuontalosi hiusgeelin kera; aloita pään päältä lähentyen kohti hiusten latvoja. Muutoinkin poninhäntä onnistuu parhaiten, jos hiuksesi eivät ole juuri pesty. Vedä sitten hiukset tiukalle (varo turhia kuhmuroita ja möykkyjä) ja sido ne kiinni kuminauhalla tai napakalla hiuspampulalla. Tähän lookiin sopii vallan mainiosti isot, pyöreät korvakorut!

Saat trendikkään kampauksen, jos pyörität hiussoiron poninhäntäsi ympärille niin, ettei hiuspampula näy alta!

Sivuponnari

Sivuponnari sopii hyvin nuorille ja nuorekkaille, leikkisille naisille. Se on huolettoman ja rennon oloinen. Sivuponnarin ei tarvitse todellakaan hipoa ohimosi korkeutta – se tekee siitä varsin ysärimäisen. Laitata sivuponnari lähemmäs korvaasi tai niskaasi, jotta kampauksesi on muodikkaampi ja naisellisempi.

Vinkki: Kampaus, joka painottuu toiselle puolelle, imartelee kaikkien kasvonpiirteitä – harvan kasvot ovat täydellisen symmetriset. Sivuponnarilla varmistat, että huomio ei kiinnity tällaisiin yksityiskohtiin.

Nuttura

Nuttura ja tiukka hiussolmu ovat myös aina supertrendikkäitä. Voit joko yrittää tehdä nutturasta sotkuisen ja rennon leikkisää lookia varten, tai sitten pistää hiukset tiukalle nutturalle eleganttia ja siistittyä tyyliä jäljitellen. Ei ihmekään, että ballerinat käyttävät edelleen tiukkoja nutturoita: kampaus pysyy hyvin paikallaan tanssin aikana, mutta näyttää klassisen kauniilta.

Vinkki: Näyttävän jättinutturan saat, kun sidot hiukset poninhännälle haluamallesi korkeudelle ja harot hiuksiasi tovin esimerkiksi sormin. Kun hiukset ovat karheamman tuntuiset, ne jäävät helpommin haluttuun asentoon. Kiedo löysä nuttura tai kiinnitä hiussuortuvat yksi kerrallaan pinneillä ilmavaksi ja näyttäväksi keoksi.

Sivunuttura

Kesäistä sivunutturaa suosii vuodesta toiseen muun muassa näyttelijä Sarah Jessica Parker. Sivunuttura sopiikin vallan mainiosti juhlallisempiinkin tilaisuuksiin, vaikka nuttura ei olisi karvan tarkasti siistitty: jos annat hiussortuvien karkailla, se vain tekee sivunutturasta kesäisemmän.

Vinkki: Aloita takaa harjaamalla tai tupeeraamalla hiuksiasi aina koko hiusten verran. Harjaa sitten sormin hiuksesi poninhännälle lähelle jompaa kumpaa korvaasi. Voit vielä tupeerata tai harjata vapaana olevia hiuksiasi ennen kuin käännät hiukset höllästi nutturalle. Muista käyttää myös tarvittaessa hiuspinnejä tai vaikkapa kukkakoristeita.

Pikku Myy -nuttura

Olet varmasti nähnyt, kuinka monet nuoret naiset kiinnittävät hiuksensa tiukalle nutturalle suoraan päänsä päälle kuin Pikku Myy konsanaan. Tämä onkin mainio ja pirteä kampausidea varsinkin helteille – ja huonolle hiuspäivälle.

Vinkki: Vedä hiukset hyvin tiukalle poninhännälle päälaelle. Kostuta vapaana olevat hiukset, kiedo hiukset tiukalle sykerölle kiinnittäen joko pinneillä tai hiuspampulalla. Kannattaa käyttää hiuskiinnettä tai -lakkaa, jos haluat kampauksen pysyvän pystyssä.

Letti

Jos hiuksesi ovat pitkät ja haluat tuoda herkkyytesi esille, pistä hiuksesi letille. Kalanruotoletti, päänmyötäinen ranskalainen letti, vesiputousletti.. erilaisia lettejä ja palmikkoja on myös moneen lähtöön! Kesällä kannattaa laitattaa hivenen rennompi ja romanttisempi palmikko, joita suomineidot tuntuivat suosivan. Myös animaatioelokuvasta tuttu Elsa-letti on muodikas vaikkapa kevään juhliin.

Vinkki: Romanttiset lettikampaukset lukeutuvat kevään, kesän ja syksyn trendikampauksiin:  kesällä letit ovat isoja, muhkeita ja pörrettyjä, syksyllä letit ovat tiukempia. Myös erilaiset koristeet, kuten kimmeltävät hiuskorut, sulkakorut tai kukkaset sopivat juhlakampaukseksi tehty lettiin kuin nakutettu.

Peikkotukka

Sekoita, möyhi ja pöyhi vapaasti: helteillä saa olla oikea peikkotyttö. Jos et kaipaa hiuksiisi romantiikkaa, peikkotukassa on kunnon rokkia tai pientä herttaista hippiyttä!

Vinkki: Jos haluat pientä pin up - tai hippityyliä pörheään hiuskuontaloosi, kokeile esimerkiksi laittaa ohut huivi tai hiuspanta lähelle otsaa koristamaan.

Leikkaa lyhyet ja villit hiukset kesäksi!

Jos sinulla on entuudestaan pitkät hiukset, jotka lämmittivät mukavasti talven pakkasilla, ehkäpä nyt olisi korkea aika kokeilla jotain uutta ja jännittävää, kuten sähäkkää ja lyhyttä kesätukkaa! Kuolleiden latvojen leikkaaminen lisäksi tekee oikein hyvää hiuksillesi.

Vinkki: Uskalla repäistä!

Kaipaatko inspiraatiota? Näin teet rusettikampauksen!

Lähteet: Hercampus.com, refinery29.com, ourvanity.com, otalbeauty.com

Lue myös:

    Uusimmat