Kätevät vinkit: Vältä kesän yleiset kipukohdat

Näiden vinkkien avulla voit muun muassa välttää verisuonitukoksen pitkällä lennolla, suojata rantakassisi hiekalta ja etuilla lentoaseman laukkuhihnalla. The Daily Mail kokosi selviytymispaketin kesän ongelmakohtiin.

Sinulla on passi, matkaliput ja kohdemaan valuuttaa. Mutta muistitko pari golfpalloa, lakanan ja tyhjiä aurinkovoidepulloja?

Puolusta jalkatilaasi

Kuulutko heihin, joilla ei ole koskaan tarpeeksi jalkatilaa lentokoneessa? Nettikaupoissa myydään edullista polvisuojaa (Knee Defender), jonka voi kiinnittää etutarjottimeen. Suoja saa aikaan sen, että edessä istuva ei voi kallistaa tuoliaan taakse, ja sinä saat säilyttää jalkatilasi. Ilkeää? Ei suinkaan, suojelet vain jalkojasi verisuonitukokselta.

Suojaa matkatavarat

Ennen kuin pakkaat toilettilaukkusi, suojaa pullojen suut muovikelmulla ja laita sitten korkit kiinni normaaliin tapaan.

Sujauta matkalaukkuusi pyykin pehmennykseen tarkoitettu liina ja vaatteesi pysyvät raikkaina.

Napsauta paperinpidike suojaamaan partaterää, jotta et viiltäisi sormiasi.

Peitä kengänpohjat suihkumyssyillä.

Nopeuta matkatavaroiden käsittelyä

Jos ilmoitat kantavasi laukussasi helposti särkyviä esineitä, matkatavarasi merkitään helposti särkyvää -tarroilla. Tällöin niitä myös käsitellään varovammin. Lisäksi tavarasi päätyvät pinon päällimmäisiksi, jolloin saat ne ensimmäisenä.

Kun täytät matkalaukkuihin vaadittua osoitelappua, voi olla viisasta kirjoittaa vain puhelinnumero. Jos matkatavarasi varastetaan, varkaat eivät ainakaan tiedä, missä tyhjä kotisi sijaitsee.

Nopeuta jonottamista

Tutkimusten mukaan ihmiset suosivat oikealla sijaitsevia jonoja. Valitse vasemmalla sijaitseva jono ja nopeutat mitä todennäköisimmin jonotusta.

Pakkaa golfpalloja

Sillä ei ole väliä, ettet ole innokas peluri. Pakkaa sukkaan muutama golf- ja tennispallo ja sinulla on mukava hierontalaite pitkälle lennolle.

Suojaa rantatavarat hiekalta

Ota mukaasi rannalle muotoonommeltu lakana. Käännä reunat ylöspäin ja varmista ne laukuilla ja muilla painoilla. Ylössuin käännetyt reunat estävät hiekkaa päätymästä tavaroihisi.

Tee aurinkovoidepullosta kassakaappi

Huuhtele pullo, leikkaa sen pohja irti ja rakenna uusi pohja läpinäkyvästä teipistä. Pullo toimii ovelana kätkönä rahoillesi.

Lompakossa kannattaa varmuuden vuoksi säilyttää vauvan kuvaa, sillä tällaiset lompakot palautetaan kaksi kertaa muita useammin.

Lataa elektroniset välineet

Ei haittaa, vaikka olisit unohtanut muuntajan kotiin. Useimmissa latureissa on tänä päivänä USB-pää, jonka voi liittää esimerkiksi uusiin televisioihin.

Viilennä paristot

Monet paristot toimivat paremmin, kun ne pysyvät viileinä. Hyödynnä hotellin minibaari ja anna paristojen levätä siellä yön yli.

Älä maksa turhasta

Elektronisille laitteille myydään hintavia muovisuojia, jotka ovat hiekan-, veden- ja jäätelönpitäviä. Suljettava ruokien säilytykseen tarkoitettu muovipussi ajaa saman asian.

Lue myös:

    Uusimmat