Katastrofaalinen startti MM-kisoissa, Veini Vehviläinen kasasi itsensä mestarillisesti – tärkeä viesti omista kyvyistä

Veini Vehviläisen uran ensimmäinen MM-ottelu alkoi pahimmalla mahdollisella tavalla, kun ensimmäinen kuti painui verkkoon.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Suomi-Tanska torstaina 16.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Vehviläinen päästi helponlaisesti Brady Skjein viivavedon ohitseen.

– Se oli sellainen alku, ei sille sitten voinut mitään. Jossain kohtaa tulee maaleja, ei voi kuin nollata ja jatkaa eteenpäin. Oman pään sisällä se käsitellään, ei siinä sen kummempia tarvita. Kiekko sieltä tulee sitten seuraavankin kerran ja koittaa vain saada sen kiinni, Vehviläinen mietti.

Peliä oli tuossa vaiheessa pelattu vain 50 sekuntia, ja avauserän puolivälissä tilanne oli 2-0, kun Johnny Gaudreau haistoi Vehviläisen ennakoinnin taidokkaasti ja laittoi kiekon miinuskulmasta suomalaisen kautta maaliin.

– Pään kautta hän vissiin sen laittoi sisään. Hyvä ratkaisu häneltä, olisi ehkä voinut huolellisemmin pelata kulman, Vehviläinen pohdiskeli.

Kahden takaiskun jälkeen Vehviläinen pääsi veto vedolta paremmin sisään peliin ja lopulta hän esitti lukuisia huipputorjuntoja ja piti Suomea pelissä. Tavallaan tilanne kääntyi niin, että lopulta Vehviläinen pelasti Suomelle pisteen jatkoaikatappioon päättyneessä ottelussa.

Hän torjui kaikkiaan 26 laukausta, kolmannessa erässä hän piti maalin puhtaana, vaikka USA lähenteli 11 yrityksellä. Ehdoton huippuhetki oli Patrick Kanen suoraan syötöstä laukoman kiekon pysäyttäminen.

– Näki, että pystyy hyvällä tasolla pelaamaan näitä pelejä. Pikkuisen kun saa vielä hiottua omaa tekemistä, varmasti jälki on tosi hyvää. Tämä antaa luottamusta, tietää tekevänsä oikeita asioita, Vehviläinen sanoi.

Jatkoajalla Dylan Larkin iski ratkaisun Vehviläisen taakse. Vaikka kiekko muutti vähän suuntaa, Vehviläinen koki, että hänen olisi pitänyt ottaa kiekko kiinni.



Lue myös:

    Uusimmat