Katariina Souri kertoo hetkestä, jolloin hänen poikansa löysi äitinsä Playboy-kuvat: "Se oli kauheaa"

Erikoishaastattelussa taiteilija Katariina Souri 15:25
Katariina Souri kertoo Viiden jälkeen -erikoishaastattelussa elämäntarinansa.

Katariina Sourin poika löysi äitinsä Playboy-kuvat sattumalta.

Torstaina 2. maaliskuuta julkaistiin taiteilija Katariina Sourin elämäkerta Kata. Eveliina Talvitien kirjoittamassa teoksessa sukelletaan Sourin elämän käännekohtiin ja raotetaan verhoa myös kipeisiin ja traumaattisiin kokemuksiin, joita Souri on elämänpolkunsa varrella kohdannut.

Souri, tuolloin vielä Kärkkäinen, nousi rytinällä julkisuuteen vuonna 1988, kun hän poseerasi Playboy-lehdessä. Souri palasi torstain Viiden jälkeen -erikoishaastattelussa muistelemaan hetkeä, kun hän tajusi ensikertaa, millainen mediamyllerrys Playboy-kuvista seuraisi.

Souri oli tuolloin helsinkiläishotellissa järjestetyissä kuvauksissa, jotka keskeytyivät hotellin vastaanotosta tulleeseen puheluun. Vastaanotosta kerrottiin, että aulassa istuu toimittaja.

– Olin, että mitä varten toimittaja tulee minua tapaamaan. En ymmärtänyt, että siitä tulee Suomessa iso juttu. Ajattelin vain, että se ehkä avaa minulle ovia Amerikassa, että voin muuttaa sinne ja minusta tulee kuuluisa, hän kertasi.

Seuraavana päivänä Souri kohtasi yllätyksen huomatessaan, että hotellin ulkopuolella tehty haastattelu oli noussut lööpiksi.  

– Olin menossa Hyvinkäälle, ajoin vielä kolarin autolla sinä päivänä. Peräänajo. Liftasin samassa punaisessa minimekossa, joka päällä olin siinä lööpissä, hän muisteli nauraen.

– Olihan se kauhean iso yllätys ja aikamoinen shokki, kun oma identiteettini ei mitenkään ollut vielä siinä vaiheessa päässyt kehittymään ja minulla oli kuitenkin alla traumaattisia kokemuksia lapsuudessani. Se jälkihän oli sitten aika hirveää, koska oman identiteetin kehittyminen vaatii tilaa ja rauhaa, hän jatkoi.

Souri poseerasi kaiken kaikkiaan kahdessa Playboy-lehdessä, mutta mallina häntä ei ole tunnettu enää vuosikausiin. Tänä päivänä hän on muun muassa menestynyt kuvataiteilija, käsikirjoittaja ja kirjailija.

Menneisyys Playboyssa on kuitenkin nostanut aika-ajoin päätään, muun muassa silloin, kun Sourin nyttemmin jo aikuinen Kasimir-poika opetteli aikoinaan koulussa tietokoneen käyttöä ja googlasi äitinsä nimen. 

– Sitten sieltä pamahtivat ne kuvat, joita hän ei ollut nähnyt. Siinä oli muita oppilaita mukana. Se oli kauheaa, hän kertoi.

Sourin menneisyyttä on yritetty käyttää myös hänen Kiana-tytärtään vastaan. Souri kuitenkin kertoo, että hänen lapsensa suhtautuvat äitinsä menneisyyteen hyvin ja heillä on lämpimät välit.

Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat