Katainen Himas-gaten epäluottamuksesta: Ei harmita

Pääministeri Jyrki Katainen (kok) totesi aamulla, että häntä ei harmita yksittäisten perussuomalaisten kansanedustajien epäluottamusesitys. Katainen oli tästä niin sanotusta Himas-gatesta ja epäluottamusesityksestä kuitenkin harvinaisen niukkasanainen.

– Ei harmita, kun tietää, mitä oikeasti on tapahtunut. Tavoite oli se, että saisimme kansainvälistä ja suomalaista tutkimusekspertiisiä Suomen tulevaisuuden pohdintaan. Jokaisella kansanedustajalla on sitten oikeus käsitellä asiaa, miten hyväksi katsoo, Katainen sanoi Huomenta Suomen suorassa lähetyksessä tänä aamuna.

Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen (ps.) esittää Kataiselle epäluottamuslausetta, koska hänen mukaansa Himas-tapauksessa on ilmennyt vallan väärinkäyttöä. Esitystä kannattaneen Teuvo Hakkaraisen (ps.) mielestä Kataisen painostus vaikutti tapauksen rahoituspäätökseen.

Pääministerin luottamuksesta äänestetään huomenna.

Perustuslakivaliokunta ei kesäkuussa löytänyt Kataisen toiminnasta lainvastaisuutta.

Oikeuskansleri totesi aiemmin syyskuussa, että valtioneuvoston kanslia ei noudattanut kaikilta osin hyvää hallintotapaa, kun filosofi Pekka Himaselta tilattiin tulevaisuusraportti.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat