Kastunut puhelin paljasti Aarnion naissuhteen - kytkyjä Pasilan mieheen

Jari Aarnion kastuneesta puhelimesta on löytynyt tekstiviestejä, jotka paljastivat Aarnion pitkäaikaisen naisystävän. Uuden lisätutkintapöytäkirjan mukaan naisystävältä saadut tiedot Jari Aarnion olinpaikoista linkkautuvat Pasilan miehen puhelimiin.

Uusi lisätutkinta tuli julkiseksi tällä viikolla. Aarnio olisi halunnut salata sitä laajasti, mutta käräjäoikeus ei pyyntöön suostunut. Lisätutkinnan perusteella Aarnio yhdistyy aiempaa uskottua enemmän Pasilan miehen puhelimiin.

Syyttäjien käsityksen mukaan huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnio johti Pasilan miehen puhelinten välityksellä huumeorganisaatiota.

Pasilan miehen puhelinten paikannustiedot vuodelta 2011 - eli huumetynnyrien salakuljetuksen aikaan - ovat olemassa, mutta Aarnion virkapuhelimen paikannustietoja ei tuolta ajalta enää vuonna 2013 saatu.

Tutkinnassa Aarnion liikkeitä vuonna 2011 on jäljitetty muilla keinoin.

Aarnion mukaan Pasilan miestä ei ole olemassa, vaan kyse on huumepoliisin tiedottajapuhelimista.

Kastunut puhelin

Uusimmat tiedot liittyvät Aarnion autotallissa olleen matkapuhelimen tekstiviesteihin. Puhelin oli kastunut vuonna 2011 ja mennyt rikki. 

Krp:n tekemässä kotietsinnässä löytyneestä vanhasta puhelimesta saatiin alkukesästä krp:n laboratoriossa irti lisää tekstiviestejä, vaikka niiden luultiin tuhoutuneen.

Kastunut puhelin

Kastuneesta puhelimesta löydetyt tekstiviestit mainittiin oikeussalissa 23. kesäkuuta, mutta tuolloin niiden sisältöä ei käsitelty. Naisystävää kuulusteltiin todistajana ensimmäistä kertaa 26. kesäkuuta.

23.6. - Uudet viestit kastuneesta puhelimesta hämmensivät Aarnio-juttua

Näistä viesteistä paljastui Aarnion varsin pitkäaikainen naisystävä, jonka puhelintietojen ja kuulustelujen perusteella tutkinta linkkasi Aarniota Pasilan miehen puhelimiin.

Markku Aron konsertti 2008

Naisen kuulustelussa kertoman mukaan hän oli tavannut Aarnion 2008 Naantalin kylpylässä Markku Aron konsertissa. Nainen ei ollut ensin uskonut, että hänet tanssimaan hakenut Aarnio olisi Helsingin huumepoliisin päällikkö, mutta oli tarkastanut asian netistä seuraavana päivänä.

Seuraavan kerran he tapasivat vähän myöhemmin Naantalin seurahuoneella Jari Sillanpään konsertissa.

Tapaamisen lisääntyivät vuodesta 2010. He tapasivat kaksi-kolme kertaa kuukaudessa, usein Nurmijärvellä tai autotallissa Helsingissä sekä myös hotelleissa. Suhde jatkui Aarnion kiinniottoon saakka vuoteen 2013.

Linkit Pasilan miehen puhelimiin

Naisystävän kuulusteluista ja viesteistä haettiin siis paikannuksia siitä missä Aarnio oli ollut erityisesti 2011.

Viestien mukaan Aarnio ja nainen olivat tavanneet kesäkuussa 2011 Hangossa, jonne paikantui samaan aikaan myös Aarnion virkapuhelin ja Pasilan miehen yksi puhelin.

Naisen kertoman perusteella Aarnio oli heinäkuun 2011 loppupuolella Crowne Plaza -hotellissa Helsingissä. Krp tarkisti hotellin tiedot ja sen läheiseen tukiasemaan paikantui myös Pasilan miehen puhelimia.

Pasilan miehen puhelimet paikantuivat Nurmijärvelle useita kertoja vuonna 2011. Nainen asui Nurmijärvellä.

Aarnio-vyyhti

Helsingin huumepoliisin ex-päällikön rikostutkinta alkoi kesällä 2013. Hänet pidätettiin marraskuussa 2013 ja oikeudenkäynti alkoi tammikuussa 2015.

Aarniota epäillään hasistynnyreiden salakuljetuksesta Hollannista Suomeen sekä mm. lukuisista virkarikoksista. Trevoc-haarassa hänet tuomittiin 1 v 8 kk vankeuteen.

Syyttäjien keskeisimmät todistusteemat huumejutussa:

- Aarnio linkkautuu Pasilan miehen puhelinten kautta huumekauppaan

- Aarnio on käyttänyt 10 vuoden aikana puoli miljoonaa käteistä ja pihakätköstä löytyi 65000 euroa

- Aarnio peitteli ja harhautti krp:tä tynnyrijutun tutkinnan aikana eri tavoin

- Esitutkinnassa kanssasyytetty eli Malmin nainen on kertonut huumekaupasta

Jari Aarnio kiistää syytteet

Eräällä kerralla tekstiviestien mukaan Aarnio oli hakenut naiselta kymmenen kiloa mansikoita. Pasilan miehen liittymä oli myös tuolloin Nurmijärvellä.

Automurto

Krp pyysi myös luvan tutkia naisen puhelimen tekstiviestejä. Naisen autoon oli murtauduttu heinäkuussa 2011. Ikkuna oli rikottu ja sisältä viety navigaattori.

Aarnio oli viesteissään todennut ”Eli säilytät sitä autossa. Voi jeesus” ja ”Se oli syy miksi ikkuna rikottiin”.

Tutkinnan mukaan tämä osoittaa, että Aarnio suhtautui kielteisesti tavaroiden säilyttämiseen autossa. Oikeudessa Aarnio ja huumepoliisisyytetyt ovat kertoneet, että tiedottajien yhteyspuhelimia säilytettiin toisinaan autoissa.

Tästä asiasta on uudessa lisätutkinnassa kuulusteltu todistajina myös useita tiedustelutehtävissä olevia poliiseja, jotka kertoivat ettei puhelimia koskaan jätetty autoon.

Näitä uusia todisteita puidaan oikeussalissa myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja