Kasperi Kapanen sekoitti suunnitelmat – päävalmentaja perui NHL-joukkueen vapaapäivän: "Yrittää hypätä liikkuvaan junaan"

3:56
Tiistaiaamun Tulosruutu raportoi yön NHL-kierroksen tapahtumista.

Kasperi Kapasen alku Pittsburgh Penguinsissa on ollut haastava. Viisumiongelmien ja koronakaranteenin vuoksi Kapanen ei päässyt osallistumaan Penguinsin harjoitusleirille ja on joutunut jäämään pois myös joukkueensa kolmesta ensimmäisestä ottelusta.

Nyt suomalainen on kuitenkin valmis pelaamaan. Kapanen harjoitteli uuden joukkueensa kanssa ensimmäisen kerran maanantaina. Päivä oli alkuperäisen aikataulun mukaan merkitty joukkueelle vapaapäiväksi, mutta päävalmentaja Mike Sullivan muutti suunnitelmia.  

Torontosta Pittsburghiin siirtyneelle Kapaselle on suunniteltu suurta roolia joukkueen hyökkäyksessä ja suomalaiselle haluttiin antaa mahdollisuus yhteiseen jääaikaan joukkueen kanssa ennen ensimmäistä ottelua.

Ensimmäisissä harjoituksissa joukkueensa kanssa Kapanen luisteli aluksi Jevgeni Malkinin ja Jason Zuckerin kanssa, kunnes siirtyi Sidney Crosbyn ja Jake Guentzelin rinnalle.

Kapanen kertoi Pittsburgh Post-Gazzettelle menon olleen vielä hieman jähmeää.

– Mutta se oli odotettavissa karanteenin ja viikon sisällä olemisen jälkeen. Olen iloinen, kun olen täällä joukkuekavereiden kanssa ja pääsin harjoittelemaan.

Kapanen vakuutti olevansa valmis pelaamaan heti, kun valmentaja päättää laittaa hänet kokoonpanoon.

Sullivanin mukaan Kapasen meno jäällä näytti hyvältä. Päävalmentaja ei kuitenkaan vielä tehnyt päätöstä Kapasen pelaamisesta tiistaina, kun Penguins kohtaa kotonaan Washington Capitalsin.

– Ei ole helppoa hypätä suoraan mukaan joukkueharjoituksiin. Hän yrittää niin sanotusti hypätä liikkuvaan junaan.

Paikka huippuketjussa?

Kapanen siirtyi viime kauden jälkeen Torontosta Pittsburghiin. Seura on Kapaselle tuttu, sillä Penguins varasi hänet vuoden 2014 varaustilaisuudessa. Kapanen ei kuitenkaan ehtinyt pelata yhtään ottelua Penguinsissa ennen siirtoaan Torontoon.

Pittsburghissa Kapaselle on suunniteltu suurta roolia, sillä häntä ollaan istuttamassa ykkösketjun laidalle Crosbyn ja Guentzelin seuraksi.

– Siinä on pari erittäin lahjakasta pelaajaa, Kapanen kommentoi.

– He pelaavat paljon kiekolla ja osaavat rakentaa peliä. Uskon, että voin tuoda ketjun peliin vähän nopeutta, riistää kiekkoja takaisin heille ja iskeä niitä sisään maalin edustalta. Odotan innolla, mitä saamme aikaiseksi.

Sullivan vaikutti vakuuttuneelta maanantain harjoitusten jälkeen. Hän uskoi, että Kapaselle löytyy käyttöä myös alivoimapelaajana. Maanantaina Kapasta ei nähty ylivoimakoostumuksissa.

– Hänen luistelunsa erottui selvästi. Hän on hyvän kokoinen ja vahva kiekon kanssa. Olen varma, että hänen olonsa paranee päivä päivältä ja samalla hän tottuu meidän pelitapaamme.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja