Käsittämätön luonnonilmiö: Jäävuori valtasi koko mökkirannan

Mökkirantaan ilmestyi kolmemetrinen jäävuori –"Tämä on suomalainen tsunami" 1:01

Kesämökillään maalaustöiden parissa ahertanut perhe todisti tiistaiaamuna erikoisen luonnonilmiön. Viereisen Rapojärven jäät työntyivät mökkirantaan muodostaen lähes kolme metriä korkean jäävuoren.

Jääkasa ilmestyi Valkealassa, Mikkelintien varrella sijaitsevan järven rannalle kovalla vauhdilla, kun voimakas tuuli laittoi veden pinnalla kelluneen jään liikkumaan.

– Tuuli puhalsi järveltä päin ja jää rupesi nousemaan. Aamulla kasa oli vain noin 30 sentin korkuinen, mutta puolen päivän jälkeen siinä olikin jo kolmemetrinen jäävuori, Anna Sirelius-Mäkelä kertoo.

Sireliuksen mukaan jää peittää rannan ainakin noin 50 metrin matkalta. On kuitenkin mahdollista, että jäämuodostelma on paljon pidempi.

– Jäätä on ainakin 50-60 metriä. Saattaa olla satakin, hän kertoo.

Jääkasan ilmestyminen herätti Sireliuksen mukaan kummastusta kaikissa paikallaolleissa.

– 84-vuotias äitini oli myös katsomassa jäävuorta ja sanoi, ettei ole eläissään nähnyt mitään vastaavaa.

Myös ohikulkijat ovat pysähtyneet ihailemaan erikoista luonnonilmiötä.

– Rapojärven mutkaan on pysähtynyt ihmisiä kuvaamaan sitä. Eilen mökille ilmestyi myös joku paikallinen valokuvaaja ottamaan jäästä kuvia. Se oli hänenkin mielestään ihan käsittämätön.

Sirelius kertoo, että jäävuori ei ole hievahtanut tiistain jälkeen. Mökkirannan vallannut ilmestys aiheuttaa kuitenkin lähinnä huvitusta.

– Ajattelin, että tämä pitää saada kaikkien tietoon. Tämähän on kuin suomalainen tsunami! Sirelius-Mäkelä nauraa.

Lue myös:

    Uusimmat