Käsittämätön autoletka: Näin tuhannet pakenevat Venäjältä henkensä kaupalla

1:05
Video näyttää pakoaallon: sunnuntaina arvioitu odotusaika Venäjän ja Georgian rajalla oli 48 tuntia ja jonossa oli yli 3 000 ajoneuvoa.

Venäläiset kutsuntaikäiset miehet pakenevat nyt maasta henkensä kaupalla. Avaruusteknologiayhtiö Maxar Technologies julkaisi satelliittikuvia autoletkoista Venäjän ja Georgian sekä Venäjän ja Mongolian vastaisilla rajoilla.

Uutistoimisto Reutersin julkaisemalla videolla näkyy, kuinka loputtomilta tuntuvat autojonot ovat odottamassa pääsyä pois Venäjältä Georgiaan tai Mongoliaan. 

Satelliittikuvissa näkyi viime sunnuntaina pitkiä jonoja Venäjän ja Georgian rajalla, kun miehet yksin tai perheineen pakenivat naapurimaihin välttääkseen kutsun taisteluun Ukrainaan. Sunnuntaina arvioitu odotusaika Georgiaan pääsemiseksi oli 48 tuntia, kun yli 3 000 ajoneuvoa jonotti rajan ylittämistä.

Myös Venäjän ja Mongolian rajalla näkyi viime viikonloppuna valtavan pitkiä autoletkoja. 

Venäjältä lähteneiden ihmisten tarkka määrä on toistaiseksi epäselvä, mutta maastamuutto näyttää kiihtyneen huomattavasti sen jälkeen, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin antoi viime viikon keskiviikkona asetuksen "osittaisesta" liikekannallepanosta.

Auto tai bussi ovat tällä hetkellä melkeinpä ainoa tie pois Venäjältä. Moskovasta lähtevät lennot niihin harvoihin maihin, jotka vielä liikennöivät Venäjällä, ovat joko loppuunmyytyjä tai vain kourallinen lentolippuja on saatavilla tähtitieteellisin hinnoin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja