Georgiaan pakenee päivittäin noin 10 000 venäläistä – saavat oleskella maassa jopa vuoden ilman viisumia

1:33
Katso myös: Rajaruuhkia on runsaasti myös Venäjän eteläisillä ja itäisillä rajoilla

Venäjän rajanaapuri Kazakstan varmistaa Venäjältä paenneiden turvallisuuden ja sen, että heistä pidetään huolta, lupasi Kazakstanin presidentti Kassym-Jomart Tokajev.

Kazakstan on yksi maista, joihin Venäjältä on paennut paljon miehiä sen jälkeen, kun presidentti Vladimir Putin julisti osittaisen liikekannallepanon viime viikolla.

Tokajevin mukaan miesten on ollut "pakko lähteä toivottoman tilanteen vuoksi" ja siksi Kazakstanin on huolehdittava heistä.

Noin 34  000 venäläistä jäänyt maahan

Kazakstanin presidentti tuomitsi myös Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan ja vaati kunnioitusta alueelliselle koskemattomuudelle, kun Venäjä järjesti valekansanäänestyksiä Ukrainassa valtaamillaan alueilla.

– Välittömässä läheisyydessämme on käynnissä mittava sota. Meidän on muistettava tämä ja ajateltava ennen kaikkea turvallisuuttamme, Tokajev sanoi.

Kazakstanin sisäministeriön mukaan noin 98  000 venäläistä on saapunut maahan osittaisen liikekannallepanon julistamisen jälkeen ja saapuneista vain hieman yli 64  000 ihmistä on poistunut maasta.

Myös Georgia on suosittu määränpää

Myös Georgiaan saapuneiden venäläisten päiväkohtainen lukumäärä on melkein kaksinkertaistunut viime viikosta.

Georgian sisäministerin Vakhtang Gomelaurin mukaan vielä viime viikolla tulijoita oli 5  000–6  000 ihmistä päivässä. Nyt venäläisiä saapuu päivässä noin 10  000, ministeri sanoi.

Georgia on yksi suosituimmista kohteista Venäjältä pakeneville, koska venäläiset voivat oleilla maassa jopa vuoden ilman viisumia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja