Käsidesit katosivat Huittisten vankilan keittiöstä: Alkoi humalainen sekoilu osastolla – apuun tarvittiin ambulanssi ja vartijoita muista laitoksista

3:25
Katso video: Perhetapaamiset ja lomat peruttiin vankilassa koronan takia – epätietoisuus raastaa vankien mieltä.

Satakunnan vankilassa Huittisten osastolla tapahtui toukokuussa levottomuuksiin johtanut episodi, jossa vangit saivat haltuunsa alkoholipohjaista käsidesiä ja he joivat sitä päihtymistarkoituksessa.

MTV Uutisten tietojen mukaan välikohtauksen jälkeen vankilassa lisättiin vartijoiden määrää ja useampi vanki siirrettiin avovankilasta suljettuun laitokseen.

Tapaus sattui toukokuun 5. päivä iltapäivällä neljän jälkeen Satakunnan vankilan Huittisten osastolla, joka on avovankila.

Vangit saivat haltuunsa useampia alkoholipohjaisia käsidesipulloja vankilan keittiöstä ilmeisesti siivouksen yhteydessä. Henkilökunta ei huomannut tätä.

Sekoilua osastolla

Vangit joivat käsidesiä ja päihtyivät. MTV Uutisten tietojen mukaan noin kymmenkunta vankia oli tämän jälkeen osastolla päihtyneinä.

– Yksi vangeista oli siinä hermostunutkin. Hän oli hakenut veitsen keittiöstä ja jahdannut sillä toista vankia, joka pääsi pakoon selliin. Paikalla kävi ambulanssikin ja yhdeltä vangilta lähti hampaita, eräs vankilan asukas kertoo MTV Uutisille.

Vartijat puhalluttivat heti tämän jälkeen kaikki vangit. MTV Uutisten tietojen mukaan tapahtuneen takia lähes kymmenen vankia siirrettiin avolaitoksesta suljettuun vankilaan.

– Tilanteessa oli vähän painimista vankien ja vartijoiden välillä, vanki kertoo.

Nyt ulkoillaan pelloilla

Korona-aikaan on uutisoitu, että vankiloissa on ollut pulaa päihteistä, joten se saattaa olla yksi syy siihen, miksi vangit Huittisissa joivat käsidesiä.

Tapahtuneen jälkeen Satakunnan vankilan Huittisten osastolla kiristettiin turvatoimia.

– Vangit saavat tavallisesti ulkoilla reitillä, joka kulkee vankilan ohi Kokemäenjoen rantaa. Nyt sinne ei ole päästetty meitä ollenkaan, koska sinne oli pudoteltu autoista jotain paketteja ja pulloja. Olemme nyt ulkoilleet vain pelloilla, joissa on kameravalvonnat, pari vankia Huittisista kertoo.

Huittisten osaston apulaisjohtaja Sari Nokkala ei halunnut kommentoida tapahtunutta lainkaan MTV Uutisille.

Käsiteltiin järjestysrikkomuksena

Länsi-Suomen rikosseuraamusalueen aluejohtaja Pauli Nieminen kertoo MTV Uutisille, että aluekeskus sai tiedon tapahtuneesta pian.

– Tapahtuman johdosta asiaa on käsitelty vankilassa järjestysrikkomuksena. Järjestysrikkomusasia on vankilassa selvitetty viipymättä ja asiassa on toimitettu tutkinta. Tutkinnassa on tehty arviointi rikkomuksen laadusta ja vakavuusasteesta, Nieminen kertoo.

Länsi-Suomen aluekeskus ei kommentoi tutkinnan tuloksia tai tutkinnasta seuranneita asioita

– Yleisesti voidaan todeta, että mikäli vanki avolaitoksessa syyllistyy järjestysrikkomukseen, hänet voidaan siirtää suljettuun laitokseen.

Niemisen mukaan perusteellisista tarkastuksista ja henkilökunnan valvonnasta huolimatta vankilassa tapahtuu välillä päihderikkomuksia. Vankiloissa ja  yhdyskuntaseuraamustoimistoissa tehdään päihdetestausta ja tarkastuksia päivittäin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja