Mainos

Karut kuvat marjanpoimijoiden bussileiristä – marjayrittäjä tuomittiin ihmiskaupasta ehdolliseen vankeuteen

Marjanpoimintayrittäjä tuomittiin eli vuoden ehdolliseen vankeuteen thaimaalaisiin marjanpoimijoihin liittyvässä ihmiskauppatapauksessa.

Vuonna 1967 syntynyt yrittäjä tuomittiin 26:sta ihmiskaupasta, jätelain rikkomisesta sekä törkeästä petoksesta.

Uhrit oli värvätty Thaimaasta keräämään Suomessa luonnonmarjoja ja -sieniä vastaajan yritykselle kesällä ja syksyllä 2016. Oikeus katsoi tuomitun käyttäneen hyväksi näiden riippuvaista asemaa ja turvatonta tilaa, erehdyttäneen heitä ja käyttäneen erehdytystä hyväkseen.

Hän majoitti marjanpoimijat Hankasalmella busseissa olleisiin majoituspaikkoihin. Tuomion mukaan tarkoituksena oli saattaa kerääjät pakkotyöhön ja muihin ihmisarvoa loukkaaviin olosuhteisiin.

Yrittäjä yhtiöineen määrättiin yhteisvastuullisesti korvaamaan marjanpoimijoille yhteensä noin 46 600 euroa ja henkisestä kärsimyksestä yhteensä 156 000 euroa, mikä tarkoittaa 6000 euroa per marjanpoimija. Lisäksi tämän maksettavaksi tulevat oikeudenkäyntikulut.

Oikeudenkäynti maksoi kokonaisuudesaan noin 270 240 euroa. Tämä jää valtiolle vahingoksi, poislukien asianomistajien avustajille maksettavia 127 111 euroa, jotka määrättiin yrittäjän ja tämän yrityksen maksettavaksi. Mies määrättiin myös liiketoimintakieltoon vuoden 2021 asti.

Thaimaalaisten marjanpoimijoiden käyttöön on liittynyt oikeudenkäyntejä aiemminkin:

1:55

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.