Hovioikeus alensi marjayrittäjän ihmiskauppatuomiota – uhreina 26 thaimaalaista marjanpoimijaa

Vaasan hovioikeus on lieventänyt keskisuomalaisen marja-alan yrittäjän tuomiota ihmiskaupasta.

Uhreina oli 26 thaimaalaista marjanpoimijaa, jotka olivat muun muassa joutuneet tekemään pitkiä työpäiviä lähes palkatta.

Mies oli käräjäoikeudessa tuomittu vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen sekä maksamaan uhreilleen yhteensä yli 200 000 euroa menetettyjä ansioita ja muita korvauksia.

Vaasan hovioikeus piti korvaussumman entisellään, mutta alensi miehen ehdollista tuomiota neljällä kuukaudella.

Hovioikeus arvioi asiaa hieman eri tavoin kuin käräjäoikeus. Hovioikeus katsoi miehen syyllistyneen yhteen ihmiskauppaan, jossa oli 26 uhria. Käräjäoikeus oli tuominnut miehen 26 erillisestä ihmiskauppasyytteestä.

Pohtiessaan ihmiskaupparikoksen moitittavuutta hovioikeus katsoi, ettei mies tai yrityksen muu henkilökunta ollut kohdellut uhreja nöyryyttävästi.

– (Tuomittu) ei ole myöskään itse luonut niitä menettelytapoja, jotka ovat mahdollistaneet teon, vaan ainoastaan käyttänyt thaimaalaisten poimijoiden rekrytointiin liittyvää puutteellisesti säädeltyjä ja valvottuja rakenteita ja menettelytapoja hyväkseen, hovioikeus lausui tuomiossaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.