Karri Kivi kehuu Kärppien huippulupauksia – ”Kun tuttipullo on kädestä häipynyt, jääkiekkomaila on ollut seuraava"

Karri Kivi analysoi Kärppien nuorta veljeskaksikkoa –"Kuuluvat siihen samaan kööriin..." 2:30
Pääkuvan videolla C Moren kuvaa Karri Kiven analysoinnista.

Oulun Kärppien juniorituotanto on jauhanut vuodesta toiseen vakaasti uusia lupauksia edustusjoukkueeseen. Tämän kauden suurimmat helmet ovat olleet Aku ja Aatu Räty sekä Topi Niemelä.

Etenkin Rädyn veljekset ovat nousseet puheenaiheeksi tällä kaudella.

18-vuotias Aku ja 16-vuotias Aatu ovat pelanneet Kärppien ylivoimassa sekä molemmat pääsivät kaukaloon Tampereen Tapparaa vastaan jatkoajalla, vaikka kyseessä oli SM-liigan ehdoton kärkikamppailu.

C Moren jääkiekkoasiantuntija Karri Kivi jakaakin kehuja veljeksille.

– Kyllähän he kuuluvat siihen samaan kööriin, kuin meidän jatkuvat tulevat huippupelaajat. He ovat heti, kun tuttipullo on kädestä häipynyt, jääkiekkomaila on ollut seuraava. Jääkiekko on ollut perheessä hyvin isossa ruudussa ja sen jälkeen kaikki nautinto, toistot, ovat tulleet mukana, Kivi totesi C Moren CHL-studiossa.

Kärppien takalinjoilla puolestaan on vakuuttanut kypsillä otteillaan vasta 17-vuotias Topi Niemelä. Puolustajana operoivan Niemelän SM-liigadebyyttikin sujui loistavasti: kiekollisesti lahjakas iski maalin hallitsevaa Suomen mestaria Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan.

Niemelä onnistui maalinteossa myös CHL-ottelussa kivenkovaa ruotsalaisseura Skellefteå AIK:ta vastaan tiistaina. 

– Hänestä puhutaan aina, että hän on ennakkoluuloton ja se kuvastaa hänen suhtautumistaan kaikkeen, mitä hän tekee. Hän ei pelkää yhtään, tuleeko virhe ja mitä siitä seuraa. Erittäin nopea kääntymään pienessä tilassa ja sitä kautta hän pystyy käyttämään omaa loistavaa luisteluaan, Kivi analysoi.

 

Lue myös:

    Uusimmat