Kärppien Ville Mäntymaalta poikkeuksellisen ylistävä puheenvuoro Pelicansista – "Vau!"

Lehdistötilaisuus: Pelicans - Kärpät 6:30
Videolla Pelicansin ja Kärppien viidennen välieräottelun lehdistötilaisuus.

Pelicans eteni finaaleihin, kun se kaatoi lauantain viidennessä välieräottelussa Kärpät ensimmäisessä jatkoerässä lukemin 2–1. Ratkaisumaalista vastasi Konsta Hirvonen.

Ottelun jälkeen arvostusta lensi molempiin leireihin. Kärppien päävalmentaja Ville Mäntymaa piti Lahden Isku Areenassa puheenvuoron, missä hän jakoi ylistystä vastustajan suuntaan.

Mäntymaan sanoissa oli jopa poikkeuksellisia piirteitä. Harvoin kuulee, miten vuolaasti voi vastustajaa kehua.

– Pitää olla rehellinen. Pelicans oli tänään aivan loistava. Mun mielestä se Pelicans, mikä tässä sarjassa nähtiin, oli rakenteellisesti todella vankkumaton joukkue. Totta kai heillä on yksilötaitoa ratkaisupuolelle ja totta kai olen iloinen Niklas Kokon puolesta. Hän pystyi tällaisen ottelusarjan vetämään tällaiseen paikkaan. Ei voi olla kuin ylpeä hänestä, Mäntymaa sanoi, jakaen lämpöä Kärppien entisen maalivahdin Kokon suuntaan.

– Sanoin hänelle, että hän todella ansaitsee tämän sauman. Todella hieno nuori mies, loistava maalivahti. Tuollainen runkosarja alle ja hän on pystynyt koko ajan nostamaan omaa tekemisen tasoa. Kyseessä on huippulahjakkuus, Mäntymaa jatkoi Kokon ylistystä.

Mäntymaan mukaan Kärpät pystyi petraamaan omaa pelaamistaan välieräsarjan edetessä. Erityisesti perjantaina Oulussa Kärpät pisti Pelicansin koville ja otti sarjan ainoan voittonsa.

– Sen jälkeen Pelicans pystyi vielä nostamaan pelin vaateen sille tasolle, missä se tänään oli. Ei voi sanoa kuin vau! Pelicans on erittäin laadukas joukkue ja he ovat tehneet monta vuotta erittäin hyvää työtä ihan seurajohdosta lähtien. (Pasi) Nurminen, (Janne) Laukkanen ja totta kai valmennustiimi Tommi Niemelän johdolla. He tarjoavat esimerkkiä muille, Mäntymaa jakoi arvostusta.

Mäntymaan mukaan Kärpät löi Pelicansia vastaan kaiken tiskiin. Hän ei lähtenyt jälkikäteen jossittelemaan yhtään millään.

– Tärkeintä oli se, että pystyimme rohkeasti ja sitkeästi pistämään kaiken likoon. Sen teimme ja tulos oli tämä. Otetaan se vastaan. Sanoin joukkueelle, että tärkeintä on ottaa oppi vastaan, mitä nämä ovat antaneet – niin pelillisellä kuin henkisellä puolella. Uskon, että pystymme oppimaan ja seuraavan kerran, jos saamme tällainen mahdollisuuden, olemme valmiimpia. Meillä on vielä pronssipeli jäljellä, ei tässä tarvitse synkistellä. Pelicans vetää tuollaisen pelin tuohon, hävitään jatkoajalla 2–1. Elämä jatkuu, pronssipeli koittaa, Mäntymaa sanoi tulevasta.

Kärpät kohtaa pronssiottelussa KalPan, joka hävisi oman välieräsarjansa Tapparalle 1–4. Pronssipeli pelataan ensi perjantaina Oulussa.

Lue myös:

    Uusimmat