JYPin uskomaton päätöserän kiri vesittyi tylyllä tavalla – HIFK-taituri pyssytti hattutempun

Ässät aiheutti JYPille jo seitsemännen perättäisen tappion, kun se nappasi jyväskyläläisistä 6-4-voiton hurjien vaiheiden jälkeen.

JYP oli kahden erän jälkeen jo 0-4-tappiolla ja ottelu näytti olevan täydellisesti kotijoukkue Ässien hallussa. Illan viimeinen 20-minuuttinen näytti kuitenkin sen, että ottelu kestää 60 minuuttia.

JYP aloitti päätöserässä hurjan kirinsä konkaripelaajiensa johdolla. Juha-Pekka Hytönen, Mikko Mäenpää ja Jarkko Immonen toivat JYPin jo maalin päähän ennen erän puoliväliä. Turkulainen täydensi vielä hurjan kirin ja toi vierailijat tasoihin.

Uskomaton päätöserän kiri vesittyi kuitenkin jäähyilyyn. Mikko Kalteva passitettiin rangaistusaitioon kampituksesta. Ässät käytti tilaisuuden hyödykseen, kun Tyson Spink täräytti 5-4-voittomaalin ylivoimalla.

Jyri Marttinen iski vielä illan toisen osumansa myötä loppulukemat 6-4 tyhjään maaliin.

HIFK:n Keränen taituroi hattutempun

HIFK oli todella tyly isäntä, kun se murjoi kotikentällään Jukurit 5-1-lukemin. Ottelun suurin sankari oli hattutempun iskenyt Michael Keränen.

Kesken kauden HIFK:hon siirtynyt Keränen tykitti ensimmäisen osumansa painavalla kudilla avauserässä. Toisessa erässä Keränen riisti kiekon Jukurit-puolustukselta ja nosti komealla tavalla illan toisen kaappinsa.

Keränen huipensi hattutemppunsa aivan ottelun viimeisillä hetkillä, kun hän iski limpun verkkoon vain 13 sekuntia ennen päätössummeria.

HIFK:n muista osumista vastasivat Thomas Nykopp ja Ville Leskinen.