Kärppien raju rasitus vs. Tapparan pelaamattomuus – kevään huipentava taistelu Kanada-maljasta alkaa

Petteri Sihvonen analysoi finaalijoukkueet:"Tappara ennakkosuosikki" 3:31

Kärpät ja Tappara aloittavat taistelunsa jääkiekon SM-liigan finaaleissa tiistaina Oulussa.

Kärpät varmisti finaalipaikkansa lauantaina, kun se voitti HIFK:n seitsemänteen otteluun venyneessä välieräsarjassa otteluvoitoin 4-3. Tappara puolestaan eteni finaaleihin puhtaasti 4-0-otteluvoitoin TPS:stä, ja on saanut huilata jo reilun viikon verran. Tappara pelasi edellisen pudotuspeliottelunsa viikko sitten maanantaina 9. huhtikuuta, joten nähtäväksi jää näkyykö pelaamattomuus kaukalossa, kun tiukka finaalisarja pyörähtää tänään käyntiin. 

Kärpät ja Tappara ottivat runkosarjassa yhteen neljä kertaa, joista Tappara voitti peräti kolme. Joukkueet kohtasivat SM-liigan finaaleissa kahtena kautena perättäin vuosina 2014 ja 2015. Kumpikin ottelusarja päättyi Kärppien mestaruuteen.

Yksi Tapparan välieräsarjan tehokkaimista aseista oli toimiva ylivoimapeli. Kärppien ylivoimapeli puolestaan takkuili hieman HIFK-sarjassa, joten erikoistilannepelaaminen voi nousta tässäkin ottelusarjassa todella isoon rooliin.

Tapparan ylivoiman kapellimestarina toiminut Kristian Kuusela on ollut pudotuspeleissä hienossa vireessä ja johtaa tämän hetkistä pistepörssiä tehoin 4+7. Kuusela pelaa yhdessä Matti Järvisen ja Tomas Zaborskyn kanssa Tapparan ykkösketjussa.

Kumpikin joukkue luottaa pudotuspeleissä päävastuun kantaneisiin maalivahteihin. Tapparan tolppien välissä nähdään Dominik Hrachovina ja Kärppien maalia vartioi Veini Vehviläinen.

Lue myös:

    Uusimmat