Kärppien pelaajan sairastuminen toi mustia pilviä jatkon ylle – SM-liigapomo rauhoittelee tilannetta: "Niistä emme suostu antamaan periksi"

3:23
SM-liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi kommentoi Kärppien pelaajan tartuntaa.

SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen uskoo vahvasti, että SM-liigakausi saadaan pelattua suunnitellusti loppuun, vaikka Kärppien pelaajan koronavirustartunta aiheutti lisää päänvaivaa. 

Ensimmäinen SM-liigan pelaaja sairastui koronavirukseen, kun Kärppien pelaajalla havaittiin tartunta. Joukkue asetettiin karanteeniin, ja se pelaa seuraavan ottelun vasta lauantaina 24. lokakuuta KalPaa vastaan. 

SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen sanoi MTV Urheilulle, että tilanteeseen on varauduttu keväästä ja kesästä lähtien. 

– Seuraamme tilannetta, että ilmeneekö joukkueessa muita tartuntoja vai jääkö tämä yksittäiseksi tapaukseksi. Se nähdään tulevien päivien aikana, Hiltunen sanoi. 

Kalenterissa vielä tilaa

Alueelliset erot ovat Suomessa isoja. Vaasan Sportin kaikki lokakuun ottelut jouduttiin siirtämään kaupungin kokoontumisrajoitusten takia. Hiltunen muistuttaa, että Vaasassa tilanne on rauhoittumaan päin. 

– Tiedämme, että epidemia on kaikkialla maassa. Ihmiset ovat kontakteissa joukkueen ja perheen ulkopuolella, emmekä välttämättä tiedä mistä tartunta on tullut. 

SM-liiga on pystynyt toistaiseksi sijoittamaan siirretyt pelit ohjelmaan, mutta jos tartuntatapaukset lisääntyvät, päivät voivat loppua kesken. Hiltunen rauhoittelee tilannetta ja haluaa edetä päivä kerrallaan. 

– Operatiivinen johto tekee kovaa töitä ja etsii vaihtoehtoja. HPK:n, Sportin ja Kärppien pelit saatiin mahtumaan nopeasti kalenteriin niin, ettei loppupuolelle tule ruuhkaa. 

Myönteistä tilanteessa on, ettei tiettävästi yksikään katsoja ole saanut tartuntaa. HPK:n ottelussa oli mahdollinen katsomoaltististuminen. 

– Tärkeintä ovat nyt turvallisuus ja vastuullisuus. Niistä emme suostu antamaan periksi, Hiltunen painotti. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja