Tieto Kärppien koronatartunnasta tuli kesken SM-liigaottelun – sarjan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi: "Tämä ei vaikuta KalPan toimintaan"

3:34
Videolla perjantain KalPa-Kärpät-ottelun maalikooste.

Oulun Kärppien liigajoukkueen jäsenellä on todettu koronavirustartunta. Koko Kärppien joukkue asetettiin karanteeniin, joka on voimassa 10 päivän ajan. SM-liigan toimitusjohtajan Riku Kallioniemen mukaan tieto tartunnasta tuli kesken perjantain liigakierroksen.

Kärpät kohtasi perjantaina vierasottelussa KalPan.

– Tieto tuli illan aikana, silloin, kun pelit olivat käynnissä, Liigan toimitusjohtaja Kallioniemi vahvistaa MTV Urheilulle.

Kyseinen joukkueen jäsen ei ollut Kärppien mukana Kuopiossa. Hän jättäytyi sivuun joukkueen toiminnasta keskiviikkona 14.10. 

Kärppien joukkueen jäsenen koronavirustestin tulos varmistui illalla, minkä jälkeen SM-liiga aloitti nopean protokollan.

– Kun tulos varmistui, saimme pikavauhdilla asiantuntijoiden ja lääkäreiden lausunnot kokoon. Otimme myös yhteyttä niihin seuroihin, joita tämä on mahdollisesti koskettanut. Saimme lausuntojen perusteella tiedon siitä, että mitä tämä tarkoittaa ja mitä tulee tehdä. Nopea reagointi on kriittistä näissä tapauksissa. Koko prosessiin meni vain pari tuntia, Kallioniemi kertoo.

Kärppien joukkue on karanteenissa 24.10. asti. Tämän myötä lauantain 17.10. Kärpät-TPS, tiistain 20.10. Kärpät-HPK ja perjantain 23.10. JYP-Kärpät siirtyvät myöhempään ajankohtaan. 

– Vaikuttaa siltä, että nopealla reagoinnilla saatiin tämä homma kiinni. Nyt meillä on tämä tieto ja jatketaan näillä toimenpiteillä eteenpäin, Kallioniemi toteaa.

Miten tämä vaikuttaa KalPaan, jonka Kärpät kohtasi perjantaina?

– Lääketieteen asiantuntijoiden vastaus oli, että tartuntatapaus ei vaikuta KalPan toimintaan. Kärpät on sivussa jonkin aikaa. Muuten toiminta jatkuu, Liigan toimitusjohtaja Kallioniemi vastaa. 

Juttuun korjattu klo 8.51 ottelun JYP-Kärpät päivämäärä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja