Kärppien päävalmentaja valaisee CHL-menestyksen avainta – "Kiekon kanssa otettava hallittuja riskejä"

SM-liigan kärkijoukkue Oulun Kärpät taistelee tänään jääkiekon CHL:n pudotuspeleissä jatkopaikasta. Avausottelu Zürich Lionsia vastaan päättyi tasan, joten tämän illan voittaja etenee kahdeksan parhaan joukkoon.

Kärppien ja Zürichin ensimmäisestä osaottelusta ei draamaa ja tilanteita puuttunut. Ruotsin maajoukkuehyökkääjä Fredrik Pettersson tasoitti lukemat 4-4:ään vain muutama sekunti ennen päätössummeria. Jatkoon mennään kahden ottelun yhteistuloksella.

MAINOS

CHL:n pudotuspelit tänään 
C Morella

Kärpät - Zürich Lions klo 18.30 C More Sport 1:llä, cmore.fissä ja Subilla.
Tappara - Kometa Brno klo 18.50 C More Sport 2:lla ja cmore.fissä.

C Moren sivulle pääset tästä

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner odottaa kovaa taistelua jatkopaikasta.

– Erittäin luisteluvoimainen joukkue. Taktisesti molemmat joukkueet pelaavat aika samanlaista jääkiekkoa, eli edessä on varmasti kovavauhtinen ottelu molempiin päihin. Aika mielenkiintoisen hieno ilta tulossa, Manner toteaa.

Oulussa on lupa odottaa melkoista kiekkosirkusta, kun nämä kaksi joukkuetta iskevät yhteen. Kärpillä on lyödä kaukaloon nimekäs ryhmä, eikä sveitsiläisseuran pelaajamateriaali juuri rinnalla kalpene.

– Se tekee ennakkoasetelmina pelistä vielä laadukkaamman, että näiden otteluiden välissä on ollut Karjala-turnaus, jossa meidän pelaajat tekivät maajoukkuedebyyttejä. Game seven -mentaliteettihan tässä on. Voitosta kausi jatkuu tai loppuu siinä sarjassa, Manner linjaa.

Tulevan ottelun vaatimustaso toistuu päävalmentaja Mannerin puheissa useasti.

– Ei ole yhtään aikaa ihmetellä. Eikä yhtään ylimäärästä aikaa kiekon kanssa. Pitää pystyä vaistoilla pelaamaan ja pystyä repimään itestään koko ajan viiveetöntä peliä.

– Varmasti myös tietynlainen kiekon kanssa hallittujen riskien ottaminen korostuu. Vastassa on sellanen joukkue, joka pyrkii riistämään heti kiekon takaisin ja tilaa jää yleensä selustaan. Se, että sitä kiekkoa saadaan sinne selustan taakse, vaatii jatkuvaa hereillä oloa. Kiekon kanssa me haluamme pelata rohkeasti, mutta hallitut riskit korostuvat ottelussa, Manner päättää.

Mikäli tämän illan ottelu päättyy varsinaisella peliajalla myös tasan, edessä on kymmenen minuutin jatkoaika neljällä neljää vastaan. Jos sekään ei riitä, jatkoonmenijä ratkaistaan voittolaukauskilpailulla.

Lue myös:

    Uusimmat