Kärppien avainhyökkääjä Mika Pyörälä loukkaantui ikävän näköisesti Raumalla – kunnosta lisätietoa: "Sai luistimesta viillon jalkaansa"

Jääkiekkoliigan runkosarjaa koko kauden dominoinut Oulun Kärpät joutui torstaina Raumalla sellaiseen maalisateeseen, ettei moista ole nähty vuosikausiin. Kotijoukkue Lukko iski sarjajohtajan verkkoon peräti kahdeksan kiekkoa pelin päättyessä numeroihin 8–1. Pikaisen tarkastuksen jälkeen vastaava selkäsauna löytyy Kärppien historiasta niinkin kaukaa kuin vuodelta 2000.

– Olemme saaneet kokea aika monta kertaa pelin jälkeen voittamisen hienoa tunnetta, mutta urheiluun kuuluu toinenkin puoli. Nyt se iski vasten kasvoja tylyllä tavalla. Lukko hyödynsi momentuminsa ja oli kaikessa tällä kertaa selvästi parempi, tiivisti Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner ottelun jälkeen.

Lukolle voitto oli kauden ensimmäinen Kärpistä. Oululaisten maaliin oli aiemmissa otteluissa pystytty lyömään ainoastaan kerran vähintään kuusi maalia, kun HIFK haki marraskuussa pisteet Oulusta maalein 5–6. Ilta oli tyly myös Liigan maalivahtitilastoja hallitsevalle Veini Vehviläiselle, joka joutui poimimaan kiekon takaansa seitsemän kertaa – yhden maalin Lukko teki tyhjään verkkoon. Kauden aiemmissa peleissään Vehviläinen ei ollut kertaakaan antautunut kolmea kertaa enempää.

– Pelimme oli tiistaina Pelicansia vastaan vielä melkoista siksakkia, mutta nyt pelasimme juuri niin kontrolloidusti kuin pitikin Ensimmäiset kymmenen minuuttia vielä katseltiin, miten hyvä Suomen paras joukkue oikein on. Jännitys kuitenkin jäi, kun Kärppien toinen maali hylättiin haastomme jälkeen, Lukon päävalmentaja Pekka Virta kertasi.

Kärpät menetti Raumalla sairaslistalle konkarihyökkääjänsä Mika Pyörälän, joka sai kolmannessa erässä Lukon Justin Danforthin luistimesta viillon jalkaansa. Mies pystyi kuitenkin klenkkaamaan ompelun jälkeen itse pois hallilta kyynärsauvoihin nojaten. Jo ennestään Kärpiltä puuttui neljä pelaajaa eli Mikko Niemelä, Rasmus Kupari, Oskar Osala ja Atte Ohtamaa.