Lauri Korpikoski palasi tositoimiin Turussa, Pelicans tyrmäsi HIFK:n Helsingissä – Tappara nousi sarjassa toiseksi

Rauman Lukko palasi voittojen tielle SM-liigassa, kun se voitti TPS:n 4-1-lukemin keskiviikkoiltana Turussa.

TPS-kapteeni Lauri Korpikoski pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa SM-liigassa. Korpikoski on ollut koko kauden sivussa sydänlihastulehduksen takia.

TPS meni 1-0-johtoon avauserässä, kun Zach Budish ohjasi maalin edestä kiekon Lukko-maaliin. Eetu Koivistoinen toi Lukon tasoihin vielä erän aikana ja toisessa erässä Toni Koivisto vei Lukon 2-1-johtoon.

Päätöserässä Vili Sopanen taiteili vielä 3-1-johtomaalin Lukolle ja Aaro Vidgren teki tyhjään maaliin loppulukemiksi 4-1. Voittonsa ansiosta Lukko nousi sarjassa viidenneksi.

Lahden Pelicans venytti voittoputkeaan, kun se voitti HIFK:n 6-3-lukemin Helsingissä.

Pelicansille voitto oli kolmas putkeen ja se nousi sarjassa neljänneksi. IFK:n neljän ottelun voittoputki puolestaan katkesi.

IFK aloitti ottelun vahvasti ja meni nopeasti 1-0-johtoon Ville Varakkaan osumalla. Pelicans nousi tasoihin, kun Oliwer Kaski tykitti kauden 17. osumansa ja Jesse Saarinen vei lahtelaiset vielä erän aikana 2-1-johtooon.

Erik Thorell nosti IFK:n toisen erän alussa 2-2-tasatilanteeseen, mutta Roope Elimäki teki lahtelaisten 3-2-johtomaalin.

Päätöserässä Elimäki koki kovia, kun IFK:n Teemu Tallberg taklasi häntä selän puolelta. Elimäki liukui pahasti pää edellä laitaan, ja hänet talutettiin pukukopin suojaa tällin jälkeen.

Viiden minuutin ylivoimalla Hannes Björninen teki Pelicansille 4-2-maalin. Björninen onnistui vielä toistamiseen maalinteossa, ja Juhamatti Aaltonen teki rangaistuslaukauksesta 6-2-lukemat.

Tommi Santala kaunisteli vielä lukemiksi 6-3.

SaiPa palasi voittojen tielle SM-liigassa, kun se kukisti Jukurit 3-0-lukemin Mikkelissä.

SaiPan voittomaali syntyi toisessa erässä, kun joukkueen kapteeni Ville Koho onnistui maalinteossa. Päätöserässä Ahti Oksanen sekä Jonatan Tanus onnistuivat vielä maalinteossa SaiPalle.

Tappara jatkoi voittojen tiellä SM-liigassa, kun se voitti Porin Ässät 4-3-lukemin Tampereella.

Tapparalle voitto oli toinen putkeen. Kirvesrinnat nousivat voittonsa ansiosta sarjassa toiseksi.

Tappara meni avauserässä 1-0-johtoon, kun vahvaa kautta pelaava Kristian Kuusela onnistui maalinteossa. Tappara onnistui toistamiseen maalinteossa toisessa erässä, kun puolustaja Teemu Suhonen laukoi kauden 10. maalinsa.

Päätöserässä Ässät nousi maalin päähän Niklas Appelgrenin osumalla, mutta Niko Ojamäki laukoi Tapparan 3-1-maalin. Otto Kivenmäki teki Ässille vielä 2-3-kavennusmaalin, mutta Tomas Zaborsky laukoi Tapparalle 4-2-maalin.

Peter Tiivola iski Ässille vielä 3-4-kavennusmaalin, mutta tasoihin se ei pystynyt nousemaan.

KalPa otti toisen voiton putkeen SM-liigassa, kun se nousi kahden maalin tappioasemasta 3-2-voittoon JYPiä vastaan Jyväskylässä.

JYP johti ottelua parhaimmillaan 2-0-lukemin Eric Perrinin sekä Janne Kolehmaisen osumilla. KalPa nousi kuitenkin tasoihin, kun Mikko Nuutinen sekä Alexandre Texier onnistuivat maalinteossa.

Ottelu eteni jatkoajalle, jossa ratkaisumaalin KalPalle teki Eetu Luostarinen.