Marko Anttila Kärppiin – Leijonien sankarilla merkittävä rooli Mörön yllätyssiirrossa

Jääkiekon Liigassa pelaava Oulun Kärpät tiedotti torstaina, että Marko Anttila liittyy joukkueen riveihin vuoden sopimuksella.

37-vuotias Anttila pelasi viime kaudella Jokereissa ja Ilveksessä, jossa hän saavutti SM-pronssia. Anttila tulee pelaamaan tutun valmentajan alaisuudessa, sillä Lauri Marjamäki siirtyi kesken viime kauden Kärppien peräsimeen Jokereista, jossa hän oli toiminut päävalmentajana vuosina 2018-2022. 

– Aika nopeasti se päätös lopulta syntyi. Aten (Ohtamaa) kanssa puhuttiin tuossa MM-kisojen aikana siitä, ettei minulla ollut vielä hajuakaan, mihin mene. Atte ilmeisesti vinkkasi tuonne johtoportaan suuntaan asiasta, ja kisojen jälkeen aloitettiin neuvottelut. Kärpät on organisaatio, joka on tottunut menestymään. Alkuun oli ehkä ajatus lähteä ulkomaille, mutta kun tällainen mahdollisuus tuli vastaan, niin siihen piti tarttua. Kyllä menestyminen on mielessä, Anttila totesi tiedotteessa.

Anttila on kuulunut Leijonien johtaviin pelaajiin viime vuosina. Hän toimi vuonna 2019 MM-kultajoukkueen kapteenina. Anttila voitti tänä vuonna olympia- sekä MM-kultaa Leijonissa.

– Voi sanoa, että "Mörkö on jo legenda suomalaisessa jääkiekkoilussa. Uskomme, että hän omalla panoksellaan auttaa meitä menestymään. Ja kun tuosta on poistunut rivistä Mika Pyörälän kaltaisia kavereita, tarvitsemme tilalle nimenomaan niitä kokeneita pelaajia, jotka pystyvät kovilla hetkillä auttamaan joukkuetta voittamaan. Anttila on juuri sellainen pelaaja. Hänellä oli varmasti useita muitakin vaihtoehtoja, ja olemmekin iloisia siitä, että hän päätti juuri tulla Kärppiin. Se on iso juttu meille, Kärppien urheilujohtaja Harri Aho sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat