Jättiyllätys! Kärpät kaappasi kultaleijonien NHL-hyökkääjän – "Paras vaihtoehto"

Kultasankarit palasivat Suomeen! Näin eteni kansanjuhlaan huipentunut maanantai 6:41
Videolla Leijonien kultajuhlintaa.

Jääkiekon SM-liigaseura Oulun Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Juho Lammikon kanssa.

Ässissä juniorikasvatuksensa saanut 23-vuotias Lammikko on kuulunut edellisten kolmen kauden ajan Florida Panthersin NHL-organisaatioon. Hän pelasi kuluneena keväänä MM-kultaa voittaneessa Suomen joukkueessa, jonka valmennustiimissä toimi myös Kärppien päävalmentaja Mikko Manner.

– Koen, että minun pitää kehittyä pelaajana, ja Kärpät on tällä hetkellä paras vaihtoehto minulle. Olen kuullut paljon hyvää organisaatiosta. Siellä on hyvä valmennus ja pelaajana siellä on hyvät mahdollisuudet kehittyä, Lammikko kertoo Kärppien tiedotteessa.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kuvailee Lammikkoa taitavaksi kahden suunnan keskushyökkääjäksi, joka pelaa erinomaisesti myös alivoimaa.

- Tiedossa oli, että hyökkääjää haetaan, ja nyt kun Juho tuli nimenä esiin ja päätti palata Eurooppaan, niin tietenkin olimme kiinnostuneita. Kyseessä on tuore MM-kultamitalisti, joka on jo uransa alkuvaiheessa osoittanut, että pystyy pelaamaan myös NHL:ssä, Aho sanoo.

Lammikko teki NHL-debyyttinsä viime kaudella ja pelasi taalaliigassa 40 ottelua tehoin 0+6. AHL:ssä hän pelasi päättyneellä kaudella yhteensä 36 ottelua, joista saldona oli 6+12=18.

Lue myös:

    Uusimmat