Kärpät hävisi taas – TPS virittelee toden teolla yllätystemppua

Jääkiekon SM-liigassa perjantain kierroksella katseet kääntyivät muun muassa Raumalle ja Hämeenlinnaan. Kuopiossa nähtiin puolestaan kierroksen ikävin tilanne.

KalPan ja Sportin ottelussa kotijoukkueen hyökkääjä Miikka Pitkänen lyyhistyi jäähän karun pääosuman jälkeen. Tilanteessa Sportin hyökkääjä Turo Asplund taklasi Pitkästä kuolleesta kulmasta.

Asplundille tuomittiin 5+20-minuuttia estämisestä.

Itse taistossa Sport meni menojaan tehohyökkääjä Chris DeSousan johdolla. DeSousa nakutti ottelussa kolme maalia (3+0).

Hunajaista draamaa

Hämeenlinnassa HPK:n ja TPS:n välisessä ottelussa riitti käänteitä. Toisen erän alussa Ilari Filppula toi TPS:n 1-1-tasoihin kenttämestarin erikoisen kautta. Jere Innala napautti johtomaalin ja 3-1-osumassa Tommi Tikka sai melkoisesti apuja TPS:n tulikuumalta hyökkääjältä Lauri Pajuniemeltä. Tällä kaudella jo 21 maalia iskenyt Pajuniemi antoi pahan harhasyötön, josta Tikka rokotti.

TPS ei luovuttanut. Ensin Lauri Korpikoski iski kavennuksen. Kolmannessa erässä, ilman maalivahtia pelatessa, TPS nousi rinnalle. Asialla oli Zach Budish, joka osui ajassa 58.08.

Jatkoerässä HPK haki kiivaasti voittomaalia, kunnes sen tähtihyökkääjä Cody Kunyk tunaroi. TPS:n hyökkääjä Markus Nurmi sai karvattua kiekon Kunykilta, minkä jälkeen Nurmi oli maalipaikassa. Kiekko verkkoon ja TPS:lle 4-3-voitto.

Videolla Nurmen 4-3-voittomaali:


Karmean alkukauden jälkeen TPS virittelee nyt yllätystemppua. TPS on enää neljän pisteen päässä kymmenentenä olevasta SaiPasta. TPS:llä on kaiken lisäksi yksi peli vähemmän pelattuna.

Kärpät tappioputkessa

Keskiviikkona Liigan kärkitaiston Tapparalle hävinnyt Kärpät yritti korjata kurssiaan Raumalla ottelussa Lukkoa vastaan.

Kärpät sai hyvän alun, kun Mika Pyörälä iski kiekon verkkoon jo ajassa 0.24. Kärpät näytti karkaavan jo 2-0-johtoon, kun ruotsalaispuolustaja Ludwig Byström huitaisi pelivälineen sisään. Maali kuitenkin hylättiin, kun ottelun toinen päätuomari vihelsi pelin liian aikaisin poikki.

Sen jälkeen Lukko otti ohjakset haltuunsa. Sebastian Repo tasoitti kahden miehen ylivoimalla ja heti perään Ilkka Heikkinen tykitti 2-1-johtomaalin.

Kärpät haki tasoitusta ilman maalivahtia, kun Jesse Puljujärvi menetti kiekon ruotsalaishyökkääjä Ponthus Westerholmille. Peliväline tyhjään maaliin ja Lukolle 3-1-voitto.

Videolla Lukko-Kärpät-ottelun loppuratkaisu:


Kärpät on hävinnyt nyt kolme peliä putkeen. Samalla sen sarjajohto kaventui jo neljään pisteeseen, kun Tappara kaatoi Ässät lukemin 3-0.

Perjantain liigakierroksen lopputulokset:

HPK-TPS 3-4 ja.
KalPa-Sport 3-6
Lukko-Kärpät 3-1
Pelicans-SaiPa 1-2 ja.
Tappara-Ässät 3-0

Lue myös:

    Uusimmat