Kärpät antoi Pelicansille nolon selkäsaunan Jesse Puljujärven johdolla – flunssa-aalto ei hidastanut HIFK:ta

Sarjakärki Kärpät murjoi Pelicansin tylysti 8-1-lukemin keskiviikon SM-liigakierroksella.

Pelicans sinnitteli Kärppien mukana ensimmäisen erän ajan, mutta viimeisen 40 minuutin aikana kaukalossa viiletti vain yksi joukkue, kun Kärpät takoi kahdessa jälkimmäisessä erässä kahdeksan osumaa.

Hurjan ilotulituksen käynnisti Kärppien tehoduo Jesse Puljujärvi ja Juho Lammikko. Puljujärvi tarjosi Lammikolle komean syötön, eikä kultakypärää kantava Lammikko erehtynyt. Puljujärvi saalisti ottelussa tehot 1+2. Lammikko puolestaan iski kaksi täysosumaa.

Pelicans sai maistaa karvasta kalkkia myös toisellakin tapaa, kun alkuviikolla Lahdesta Ouluun siirtynyt Miihkali Teppo saalisti entistä seuraansa vastaan kaksi syöttöpistettä.

Pelicans sai ottelun loppuhetkillä edes hieman aihetta iloon, kun Waltteri Merelä onnistui ohittamaan Kärpät-vahti Justus Annusen.

Siipirikkoinen HIFK voitokas Hämeenlinnassa

Rajun flunssa-aallon ja maajoukkuekomennusten heikentämä HIFK haki hienon 6-2-voiton HPK:sta.

HIFK joutui lähtemään otteluun erittäin nuorella ja kokemattomalla kokoonpanolla, koska peräti seitsemän pelaajaa oli sivussa flunssan vuoksi.

Tämä ei HIFK:ta kuitenkaan hidastanut, ja se karkasikin johtoon heti 35 sekunnin pelin jälkeen Sebastian Dykin osumalla.

Myös näytönpaikan saaneet Eero Teräväinen ja Terry And vastasivat huutoon. Teräväinen iski debyytissään komeasti tehot 1+1. 14 ottelua urallaan ennen tätä iltaa pelannut Andkin onnistui maalinteossa.

Voittonsa myötä kuudentena majaileva HIFK kasvatti eronsa HPK:hon seitsemään pisteeseen.

Keskiviikon kierroksen lopputulokset:

HPK-HIFK 2-6
Ilves-Sport 3-1
Jukurit-SaiPa 0-1
KooKoo-TPS 5-0
Lukko-JYP 6-0
Pelicans-Kärpät 1-8

Lue myös:

    Uusimmat