Ruumiinavaus paljastaa karun totuuden tummaihoisen Dijon Kizzeen kuolemasta – poliisi ampui mieheen kiinniottotilanteessa huimat 15 luotia

1:50
Dijon Kizzeen lähiomaiset surevat 29-vuotiaan kohtaloa. Katso videolta perheen ja asianajajien lausunnot.

Tummaihoinen Dijon menehtyi Los Angelesissa Yhdysvalloissa 31. elokuuta.

Räikeään poliisiväkivaltaan ei tunnu tulevan parannusta Yhdysvalloissa. CNN julkaisi karmivaa materiaalia 29-vuotiaan Dijon Kizzeen kiinniottotilanteesta.

Ruumiinavauspöytäkirjasta ilmeni, että poliisi ampui Kizzeetä yhteensä 15 kertaa. Näistä luodeista seitsemän ammuttiin miehen selkään.

Kizzeen perhe ei aio jättää asiaa tähän, vaan vaatii tapaukseen osallistuneita poliiseja pidätettäviksi ja vastuuseen teoistaan.

– Haluan vain oikeutta veljenpojalleni. Tämä sattuu todella syvälle. Odottakaa vain, että sama tapaus sattuu teidän perheenne kohdalle, Kizzeen täti Fletcher Fair kertoi surun murtamana tiedotustilaisuudessa.

– Hän ei ollut mikään eläin, hän oli ihminen kuten me kaikki. Olen niin kyllästynyt kuulemaan näitä uutisia joka viikko.

Kizzeen tapausta selvittävään ihmisoikeusryhmään kuuluu muun muassa asianajaja Ben Crump, joka on toiminut myös George Floydin perheen asianajajana.

Asianajajien mukaan valvontakameravideoista on nähtävissä, että Kizzee oli antautumassa poliiseille, mutta pidättämisen sijaan virkavalta päätyi ampumaan miestä silmittömästi.

Tilannetta on tarkkailtu useista eri kameratallenteista, sillä tapaus tallentui naapureiden valvontakameroille.

– Hän nosti kätensä ilmaan ja laski laukkunsa maahan antautuakseen, mutta poliisi vain ampui, Ben Crump lausui tilaisuudessa.

Poliisien mukaan Kizzee oli ottamassa laukustaan varastettua asetta, jolla olisi virkavallan näkemyksen mukaan pyrkinyt ampumaan poliiseja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja