Mainos

Karmeita eläinsuojelurikoksia paljastui tilalla: Kylkiluut paistoivat koirilta ja kanalan asukit makasivat kuolleina jäässä

1:03

Mies ja nainen tuomittiin törkeistä eläinsuojelurikoksista näiden pidettyä tilallaan Pieksämäellä kotieläimiä kelvottomissa oloissa. Tilalla oli yhteensä viisi koiraa, kolme lammasta, kolme sikaa ja kaksikymmentäviisi kanaa.

Varoitus: Videon kuvamateriaali ei sovellu herkimmille lukijoille. 

Kaikki kanat ja kukko löydettiin kuoliaaksi nälkiintyneinä ja jäätyneinä kanalasta. Lampaat olivat verrattain lähellä nälkäkuolemaa ja yksi niistä makasi kuolleena muiden eläinten joukossa. Niiden keritseminen oli lisäksi lyöty laimin. Myös siat olivat nälkiintyneitä. Tilalla oli ollut aiemmin myös kaneja, mutta ne olivat kuolleet.

Talouden koirista suomenajokoira oli nälkiintynyt ja venäjänajokoira laiha, eivätkä ne olleet päässeet ainakaan muutamaan viikkoon pois häkeistään, mikä esti niitä tyydyttämästä liikunnan tarpeensa. Taloudessa olleet norjanhirvikoirat ja kultainen noutaja olivat saaneet riittävästi ruokaa.

Tiloissa ei ollut riittävää lämmitystä siitä huolimatta, että pakkasta oli jopa 30 astetta. Tarhan hirvikoira ei edes mahtunut koppiinsa.

Ajattelivat oppivansa eläinten hoidon "kantapään kautta"

Viranomaisten päätöksellä lampaat ja siat oli lopetettu välittömästi, ja koirille oli hankittu väliaikainen hoitopaikka.

Syytetyt kiistivät toimineensa tahallisesti tai törkeän huolimattomasti, ja vetosivat osaamattomuuteensa. He kertoivat pyrkineensä oppimaan eläinten hoidon käytännössä, kantapään kautta.

– Käräjäoikeus toteaa, että [syytettyjen] menettely ilmentää piittaamatonta suhtautumista eläinten hyvinvointiin.

Tuomittiin myös luvattomista aseista

Vuonna 1986 syntynyt mies tuomittiin törkeän eläinsuojelurikoksen lisäksi ampuma-aserikoksesta ja ampuma-aserikkomuksesta 6 kuukauden 10 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Hän oli pitänyt ilman hallussapitolupaa erilaisia aseita, ja pitänyt niitä säädösten vastaisesti lukitsemattomassa kaapissa.

Vuonna 1990 syntynyt nainen tuomittiin 6 kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä eläinsuojelurikoksesta.

Kumpikin määrättiin kaikkia eläimiä koskevaan eläintenpitokieltoon neljän vuoden ajaksi. 

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja