Karmea kommellus kaivoksella: Dumpperikuski ajoi vahingossa oman Land Cruiserinsa yli

Maailman suurinta sähköautoa ei tarvitse koskaan ladata 0:40
Maailman suurinta sähköautoa ei tarvitse koskaan ladata.

Voimasanoja tuskin säästeltiin siinä vaiheessa, kun tapahtunut valkeni miehelle.

Läntisessä Australiassa sijaitsevalla rautamalmikaivoksella työskentelevä mies mokasi viime viikolla pahemman kerran.

Australialaisen ABC News -uutiskanavan mukaan täyteen lastatun kiviauton kuljettaja ajoi vahingossa oman Toyota Land Cruiserinsa yli.

Alta löytyvässä kuvassa näkyvä dumpperi painaa tyhjänä 115 tonnia ja täydessä lastissa lähes 250 tonnia.

Kalliiksi käynyt lipsahdus sattui aamulla ennen auringonnousua, joten pimeydellä saattaa olla oma osansa tapauksessa. ABC:n tietojen mukaan dumpperia kuljettanut mies oli mekaanikko, joka oli suorittamassa ajoneuvolle huoltoa, joten kokemattomuus valtaisan ajoneuvon käsittelyssä voi hyvinkin olla toinen merkittävä tekijä.

Toistaiseksi ei kuitenkaan ole tiedossa, miksi Toyota oli pysäköity niin lähelle dumpperia, sillä juuri tällaisten tapausten välttämiseksi se on tyypillisesti kiellettyä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Kaivosyhtiö Rio Tinto on vahvistanut tapahtuneen. Se kertoo selvittävänsä syitä tapauksen taustalla ja pyrkii löytämään keinoja, joilla vastaavilta lipsahduksilta voidaan tulevaisuudessa välttyä.

– Turvallisuus on ykkösprioriteettimme, kaivosyhtiön edustaja kertoi ABC:lle.

Toyotan murskannut dumpperi oli varustettu osittain autonomisen ajamisen mahdollistavalla teknologialla, joka olisi ainakin periaatteessa voinut estää tapahtuneen. Toiminto oli kuitenkin kytketty pois päältä, ja dumpperi oli täysin manuaalisessa ajotilassa. 

Lähteet: ABC News, The Drive

Lue myös:

    Uusimmat