Mainos

Karjalainen: Veljeksille kovat tuomiot – saivat melkein lyötyä poliisia miekalla ja perhosveitsellä

Poliisin kimppuun hyökänneet veljekset ovat saaneet kovat tuomiot Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa, kertoo Karjalainen.

Veljeskaksikko hyökkäsi poliisin kimppuun Joensuun torin kulmilla toukokuun puolivälissä lauantaina alkuillasta, kun poliisipartio tuli paikalle selvittämään epäiltyä pahoinpitelyä.

22-vuotias mies hyökkäsi päin poliisiautoa ja ylikonstaapelia, kun tämä yritti ottaa hänet kiinni. Aseenaan hänellä oli 60 sentin pituinen miekka. Hän iski kahdesti poliisiautoa ja huitoi noin metrin päästä poliisia.

Samaan aikaan 24-vuotias veli hyökkäsi kohti ylikonstaapelia kädessään yli 20 senttiä pitkä perhosveitsi, jolla hän yritti lyödä poliisia rintaan. Ilta-Sanomien mukaan poliisin hengen pelasti väistöliike. Hän väisti iskun ja selälleen maahan.

Ylikonstaapeli sai taltutettua veljekset yhdessä naispuolisen partiokaverinsa sumuttamalla kaksikon päälle kaasua. 47-vuotias miesylikonstaapeli loukkasi polveaan ja käsiään sekä hänen virkapaitansa repeytyi. Lisäksi poliisiautoon jäi rumat jäljet. 

Tapahtuma tallentui valvontakameralle ja paikalla oli myös useita silminnäkijöitä. 

Liperissä kirjoilla oleva 22-vuotias mies tuomittiin viideksi vuodeksi ja joensuulainen 24-vuotias joensuulainen neljäksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen.

Syyttäjän mukaan kyseessä oli murhan yritys, koska kohteena oli poliisi, tekijöitä oli kaksi ja menettely keskellä kaupunkia oli yllätyksellistä ja arvaamatonta. Tähän näyttö ei kuitenkaan riittänyt, ja eljekset tuomittiin virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta sekä törkeän pahoinpitelyn yrityksestä.

Veljekset ovat saaneet kahdeksan vuoden sisällä useita vankeusrangaistuksia vakavista väkivaltarikoksista.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.