Karita Tykkä paljasti vuosi sitten podcastissaan, miten hänen ja Petri Tykän rakkaustarina alkoi: "Kylmät väreet menivät joka puolella"

Hyvinvointivalmentaja Karita Tykkä ja hänen aviomiehensä Petri Tykkä tapasivat töiden merkeissä. Rakkaus ei kuitenkaan syttynyt ennen kuin yhtenä erityisenä iltana vuosien tuntemisen jälkeen. Avioliitto on oletettavasti tällä hetkellä kuitenkin kriisissä, koska Petrin riipaisevan somejulkaisun perusteella pari olisi eroamassa. 

Karita Tykän aviomies Petri Tykkä julkaisi 31. elokuuta riipaisevan, julkisen somekirjoituksen Facebook-tilillään. Julkaisun mukaan parilla olisi edessään avioero Karitan uskottomuuden seurauksena. Julkaisun mukaan Petrin on tarkoitus laittaa avioero vireille tänään 1. syyskuuta. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa ei 1. syyskuuta puoleen päivään mennessä ollut vireillä avioeroa kummankaan taholta. 

MTV Uutisten tavoittama Petri ei halunnut kommentoida asiaa, eikä Karitaa ole tavoitettu. 

Karita ja Petri ovat olleet yhdessä 20 vuotta, joista 15 vuotta naimisissa. Karita kertoo podcastinsa Rakkaudella Karita kolmannessa jaksossa siitä, miten kaksikko aikoinaan tapasi. Podcastin jakso on julkaistu 5. syyskuuta 2022.

– Olemme tunteneet Petrin kanssa reilusti yli 20 vuotta. Teimme töitä yhdessä, kun Petri toi maahan amerikkalaista urheiluravinnesarjaa. Olin tuolloin sarjan Suomen kampanjan mainoskasvo. Sen merkeissä tutustuimme, mutta olimme sen jälkeen eri reiteillä: molemmat seurustelivat omilla tahoillansa, Karita kertoo podcastissaan. 

Karita ja Petri perustivat myös ennen parisuhdettaan yhteisen yrityksen kolmannen henkilön kanssa. Yritys oli ateriankorvikesarjan maahantuoja ja jakelija. Yrityksestä kuitenkin luovuttiin.

Eräänä iltana Karita oli tyttökavereidensa kanssa viettämässä iltaa helsinkiläisessä ravintola Teatterissa. Samassa paikassa oli myös Petri illanvietossa. Jossain kohtaa kaksikko päätyi terassille juttelemaan ja keskustelun edetessä paljastui, että he molemmat olivat nähneet toisistaan unta. 

– Molemmat tuijoteltiin toisiamme, ja kylmät väreet menivät joka puolella. Se oli välitön rakkauden puuska ja ihastuminen, Karita kertoo podcastissaan. 

Tuossa tilanteessa kumpikaan heistä ei kuitenkaan etsinyt ketään. Ravintolaillan aikana Karita kieltäytyikin kaikista Petrin porukan jatkokutsuista. Pari päivää illanvieton jälkeen he alkoivat soitella toisilleen tuntien mittaisia puheluita, jotka muuttuivat yhteisiksi illoiksi ja pian Karita muutti Petrin luokse oman asuntonsa putkiremontin tieltä. 

Noin vuoden kuluttua yhteenmuutosta he muuttivat pois Helsingistä ensimmäiseen yhteiseen ja toiseenkin kotiin Espooseen. Petri kosi Karitaa Karibian risteilyllä vuonna 2006. Tontinoston siivittämänä he alkoivat rakentaa omakotitaloa, joka saatiin valmiiksi paria kuukautta ennen kuin heidän Luca-poikansa syntyi vuonna 2010. 

15 vuotta naimisissa

Karita ja Petri menivät naimisiin 9. elokuuta vuonna 2008. He viettivät näin ollen 15-vuotishääpäiväänsä vuonna 2023. Karita julkaisi sen kunniaksi Instagramissa hänestä ja miehestään harvinaisen videon

– Kristallihääpäivä – tänään 15 vuotta naimisissa hänen kanssaan. Hänen, joka ei somessa viihdy. Hänen, jonka kanssa olemme taivaltaneet rinnakkain jo 20 vuoden ajan ja jonka kanssa olemme saaneet kokea, kohdata ja nähdä kaikkea ja mahdollista matkan varrella paljon. Hänen, jonka rinnalla olen saanut kasvaa vapaasti itsenäni, ja jonka kanssa olemme saaneet myös maailman rakkaimman ja ihanimman pojan, Karita kirjoitti herkästi videon oheen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Karita on kertonut sosiaalisessa mediassa yksityiskohtia häistään. Hän pukeutui suurena päivänään itse suunnittelemaansa ja Johanna Lätin toteuttamaan luomukseen. Hänen miehensä puku oli puolestaan Arman Alizadin käsialaa. Entinen Miss Suomi Suvi Tiilikainen loihti Karitan kampauksen.

Kuvia voit selata nuolesta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Pitkään suhteeseen on mahtunut ylä- ja alamäkiä

Elokuussa 2021 Tykät viettivät 13-vuotishääpäiväänsä. Karita julkaisi tuolloin Instagramissa kirjoituksen, jonka mukaan pitkään suhteeseen on mahtunut niin ylä- kuin alamäkiä. Rakkaus on kuitenkin aina voittanut. 

– Hyvinä aikoina on helppo rakastaa, mutta meidän rakkauttamme on mitattu myös toisenlaisissa hetkissä – sellaisissa, joissa moni olisi jo ehkä luovuttanut. Juuri niiden hetkien vuoksi rakkaus on vieläkin syvempää, joten niilläkin on ollut tarkoituksensa, Karita kirjoitti tuolloin. 

Tykän mukaan oma puoliso näytti alkuhuumassa täydelliseltä. Epätäydellisyyksien ilmetessä rakkaus on kuitenkin vain voimistunut ja alttarilla ilmaistu tahto rakastaa toista on pitänyt ilman pienintäkään epäilyksen häivää.

Podcastinsa kolmannessa jaksossa Karita kertoo, että vuosien varrella parin riitely on muuttunut: ensimmäiset viisi vuotta se oli hyvin räiskyvää, mutta nykyään he osaavat ottaa aikalisää. Heillä on tapana vetäytyä hetkeksi hengittämään ja myöhemmin keskustella, miksi jokin asia tuntui pahalta. 

Podcastissaan Karita kertoo myös, että muutaman kerran he ovat parisuhteensa aikana miettineet, pitäisikö lusikat laittaa jakoon. 

– Mutta ei. Tiedättekö, että ne vaikeudet, mitä olemme kohdanneet, ovat loppupeleissä aina vahvistaneet meitä. Niinä aikoina olemme oikein liimautuneet yhteen. Niissä on mitattu, mitä valitset. Valitsetko rakastaa toista, Karita sanoo podcastinsa kolmannessa jaksossa. 

Karitalta on podcastinsa mukaan usein kysytty, mikä on hänen ja Petrin pitkän parisuhteen salaisuus. 

– Kuuntele. Tämä on juuri se, jonka haluan jakaa kaikille. Kuuntelu on tilan antamista ja 100-prosenttisesti toisen äärellä läsnäoloa, Karita sanoo podcastissaan. 

Sekundäärinen lapsettomuus

Vaikka Karitalla ja Petrillä on yksi lapsi, niin Karita on kertonut julkisuudessa toiveestaan saada kaksi lasta. Yrityksistä huolimatta toista jälkeläistä ei pariskunnalle suotu. 

– Olen kuitenkin äärimmäisen kiitollinen yhdestä ihanasta, elämäni rakkauspakkauksesta. Toiset eivät saa koskaan edes yhtä. Toisaalta uskon myös, että kaikella on tarkoituksensa. Ehkä meidän perheemme toimii parhaiten juuri tällaisena, ehkä yksi lisää olisi ollut meidän tapauksessa liikaa, Karita kirjoitti blogissaan vuonna 2017.

Karita kertoi kirjoituksessaan kokeneensa lapsettomuuden vuoksi jopa epäonnistumisen tunteita. Tunteet heräsivät, kun Luca kysyi, voisiko äiti tehdä hänelle pikkusisaruksen.

– Kysymys herätti minussa voimakkaan tunteen, rakkaudesta, puutteistani ja ehkä epäonnistumisesta.

Hän kuitenkin korosti, ettei tunne kateutta muiden vauvaonnesta.

– Rakastan meidän pientä perhettämme juuri tällaisena kuin se on, Karita kirjoitti blogissaan. 

Karita Tykkä kertoi Huomenta Suomessa elokuussa, miten joutui aikoinaan hengityskoneeseen. Voit katsoa videon alta.

Karita Tykän matka kauneuskilpailuista nykyhetkeen 11:01
Karita Tykkä kertoo nuoruudestaan mallimaailmassa ja joutumisestaan hengityskoneeseen 18 vuotta sitten.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat