Karita Tykkä menetti äitinsä vuosi sitten – muistelee koskettavasti tunteikasta hetkeä: "Maailma pysähtyi"

8:21
Karita Tykän hyvinvointivinkit!

Ex-missi Karita Tykkä muistelee vuosi siten menehtynyttä äitiään sosiaalisessa mediassa. 

Hyvinvointivaikuttajana ja ex-missinä tunnettu Karita Tykkä kohtasi vuosi sitten suuren surun, kun hän menetti äitinsä tämän ollessa vasta 69-vuotias. Tykkä julkaisi Instagramissa koskettavan kirjoituksen, jonka yhteydessä hän muistelee musertavaa tilannetta. 

– Tunsin rauhaa, vaikka olin juuri menettänyt yhden elämäni tärkeimmistä ihmisistä, äitini. Olin juuri parkkeeraamassa autoa ja menossa kampaajalle, kun puhelin soi. Se oli isäni, ja sisälläni tiesin, mitä hän kertoisi. Tuntuma oli oikea: ”Äiti lähti juuri”. Maailma pysähtyi ja samalta seisomalta lähdin ajamaan isän luokse, Tykkä kirjoittaa. 

Tykkä kertoo kokeneensa suuren surun kohdatessa myös rauhaa ja turvaa. 

– Tuntui raadolliselta ja epäoikeudenmukaiselta, että äitini, joka ei olisi halunnut mitään niin paljon kuin elää, kuoli vain 69-vuotiaana. Samaan aikaan koin kuitenkin ihmeellistä turvaa. Sellaista, jota en koskaan aiemmin ollut kokenut. Näin maailman kauneuden, ja se sai minut hymyilemään. Suuressa surussani koin myös valtavaa kiitollisuutta ja rauhaa, jollaista en koskaan ollut kokenut.

Tykkä kohtasi kuolleen äitinsä. 

– En ollut koskaan nähnyt ruumista. Nyt näkisin oman äitini. Minulle oli tärkeää päästä vielä kerran näkemään ja hyvästelemään hänet, vaikka tiesinkin, ettei hän enää ole siellä. 

Lopuksi hän kertoo ikävöivänsä äitiä ja olevansa kiitollinen elämästä. 

– Äiti, minulla on ikävä sinua, mutta älä huoli, meillä on kaikki hyvin täällä. Rakastan sinua, enkä unohda koskaan. Kiitos, kun kuljet kanssani, Tykkä lopettaa kirjoituksen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja