Mainos

Karimäki julkaisi vihreiden vastaesityksen Kreikka-neuvotteluihin

Vihreiden kansanedustaja Johanna Karimäki on julkaissut blogissaan vihreiden eilen suuressa valiokunnassa tekemän vastaesityksen. Karimäki kirjoittaa, että vielä eilen vaiteliaisuusvaade koski myös vastaesitystä.  

– Aamulla sain valiokuntaneuvokselta tiedon, että "perusteita vastaesityksen vaiteliaisuudesta ei enää ole."   

Piakkoin Karimäen jälkeen myös vihreiden kansanedustaja Emma Kari julkaisi vastaesityksen omassa blogissaan.   

Karimäki kirjoittaa, että julkisuudessa jo esillä olleet ehdottomat kannat eivät ole vihreiden linjan mukaisia. Hänen mukaansa mahdollinen Kreikan lähteminen eurosta olisi kaikille epävarma ja huono ratkaisu.  

Vastaesityksen mukaan vihreät edellytti, että neuvotteluissa haetaan kompromissiratkaisua, joka turvaisi sen, että Suomi saa takaisin saatavansa, euroalueen vakauden ja sen, että Kreikalla on kohtuulliset kasvumahdollisuudet osana rahaliittoa. Tältä pohjalta Suomi voisi vihreiden esityksen mukaan hyväksyä, että Kreikan kanssa pyritään neuvottelutulokseen.  

Vihreiden mielestä Kreikan mahdollinen ero eurosta aiheuttaisi pitkään jatkuvan epävakauden, joka pahimmassa tapauksessa uhkaa laajeta koko Euroopan laajuiseksi. Samalla myös riski siitä, että Suomi menettäisi kaikki nykyiset saatavansa, on suuri.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.