Mainos

Stubb avautuu blogissaan: "Suomi ei ajanut vaihtoehtoa Kreikan väliaikaisesta euroerosta yksin"

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin viime torstain Kreikka-lausunto on ihmetyttänyt. Nyt Stubb julkaisi blogikirjoituksen, jossa hän kertoo lisää Kreikka-neuvotteluiden kulusta.

Alexander Stubb (kok.) kertoi viime torstain infotilaisuudessa, ettei Suomi ollut missään vaiheessa ajamassa Kreikkaa ulos eurosta. Seuraavana päivänä valtioneuvoston eduskunnan suurelle valiokunnalle toimittamasta muistiosta kuitenkin selvisi, että Suomi ajoi Kreikan väliaikaista eroa euroalueesta.

Stubb kirjoittaa tänään julkaisemassaan blogikirjoituksessa, että hän on aina avoimuuden kannalla.

– Kantamme oli tiukka, kuten olen matkan varrella sanonut moneen otteeseen. Suomen toimintalinja on kuitenkin ollut koko ajan se, että Suomi on sitoutunut edistämään euroalueen vakautta, Stubb kirjoittaa.

Stubbin mukaan tilanteet ovat muuttuneet tiiviiseen tahtiin, mutta tällä hetkellä ne ovat menossa parempaan suuntaan.

– Se, että Suomi olisi ajanut Kreikan eroa eurosta, on liian paljon sanottu. Sen sijaan tilanteessa, jossa Kreikan oma ehdotus oli aivan riittämätön pohja neuvottelujen aloittamiseen, oli perusteltua pitää yhtenä vaihtoehtona Kreikan väliaikaista eroa eurosta.

Stubbin mukaan Suomi ei missään vaiheessa ajanut "vaihtoehtoa Kreikan väliaikaisesta euroerosta" yksin.

– Olemme koko ajan olleet tiiviisti yhteydessä muihin euromaihin ja olen antanut myös suurelle valiokunnalle tietoa euroryhmän jäsenten kannoista.

Stubb kirjoittaa olevansa tyytyväinen siihen, että tiukasti neuvottelemalla on päästy eteenpäin sillä tavoin, ettei Kreikan euroeroa jouduttu pohtimaan pidempään – edes väliaikaisena vaihtoehtona.

– Suomi sitoutuu jatkossakin edistämään euroalueen vakautta, Stubb päättää kirjotuksensa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.