Karim villitsee eduskunnassa – Zyskowicz hullutteli

Putouksen sketsihahmo Karim Z. Yskowicz toi eloa eduskunnan täysistuntoon.

Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo (kok.) twiittasi eilen Putouksen sosiaalisen median ykkösmiehelle Karimille hulvattoman kuvan eduskunnasta. Kuvassa kansanedustaja Ben Zyskowicz imitoi melkein kaimaansa Z. Yskowiczia virnuilemalla sketsihahmon tapaan sormet ojossa.

Hyväntahtoinen hulluttelu tapahtui Wallinheimon mukaan täysistunnon päätyttyä. Parivaljakko oli innostunut vitsailemaan Karimista ja Wallinheimo oli räpsäissyt tilannekuvan toveristaan. Zyskowicz oli jälkeenpäin naureskellut twiittaukselle.

– Olen koittanut houkutella Beniä avaamaan oman Twitter-tilin, sillä hän seuraa innokkaasti twiittailujani, Wallinheimo naurahtaa.

Wallinheimo kertoo Karimin nauttivan suurta suosiota eduskuntatalon käytävillä.

– Kansanedustajien suusta kuulee tämän tästä lainauksia ohjelmasta. Karimin hokema ´Uuh!´ on yksi suosituimmista, poliitikko paljastaa.

Wallinheimo twiittasi Karimille myös tiedon siitä, että sketsihahmo oli noussut puheenaiheeksi täysistunnossa. Karim oli esillä eilisessä Suomen turvallisuus- ja puolustuspolitiikkadebatissa, kun kansanedustaja Johannes Koskinen (sd.) viittasi häneen puheenvuorossaan.

– Ensin ajattelin, että oli tämä Karim Z. Yskowicz ollut kirjoittamassa edustaja Zyskowiczin puhetta, kun hän tämmöisestä Nato-maasta muuttaneena on ehkä innostunut vielä aiheesta, Koskinen veisteli istunnossa.

Sketsihahmo Karim on Putouksessa tunnustanut olevansa lähtökohtaisesti maahanmuuttokriittinen kokoomusnuori. Wallinheimon mukaan hahmo on suosiossa etenkin kokoomuksen riveissä. Kansanedustajan mielestä kepeän huumorin viljeleminen ei ole eduskunnassa pahitteeksi.

– Benin kanssa ollaan kovia Karim-faneja, mies naurahtaa.

(MTV3 - TANJA KORPELA)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja