Karille ajaneeseen Amorellaan jumiin jääneitä autoja on toimitettu mantereelle – Päivi lähtee hakemaan moottoripyöräänsä Turusta: "Tavallaan pilalle meni koko viikko"

0:23
Amorellan korjauksessa arvioidaan kestävän viikkoja.

Karille rysäyttäneen risteilyalus Viking Amorellan kyydissä olleita ajoneuvoja on toimitettu . MTV Uutiset kertoi aiemmin, että kuljetusalalla työskenteleville lätkäistyt vakuutusmaksut huolettivat yrittäjiä.

Henkilöliikenteessä kulkeville asia on helpompi. Viking Lineltä kerrotaan, että henkilöautot toimitetaan asiakkaille ja suurimman osan autoista pitäisi olla jo toimitettuna. Yhtiöstä kerrotaan, että omistajien kuluja korvataan sääntöjen mukaan.

Autot on toimitettu omistajan asuinpaikan perusteella joko Tukholmaan tai Turkuun, jossa terminaali on ollut näihin yhteydessä tiedustellen, hakevatko he itse auton vai ratkaistaanko asia jollain muulla tavalla.

Aluksessa oli yhteensä 49 henkilöautoa, eikä Viking Lineltä osattu kertoa, kuinka monta autoa on vielä jäljellä terminaaleilla.

Laivalla miehensä kanssa matkustanut Päivi Kouhia kertoo, että hän on menossa lauantaina noutamaan miehensä kanssa laivaan jäänyttä moottoripyörää Turusta.

Pariskunta oli suunnitellut kahden päivän ajelua Ahvenanmaalla, joka jäi laivan pohjakosketuksen vuoksi välistä.

Matka on tarkoitus taittaa henkilöautolla, ja miehen on määrä ajaa pyörä takaisin kotiin.

"Tavallaan pilalle meni koko viikko"

Kouhia kertoo, että laivalla sattunut episodi johti monenlaisiin lisäkuluihin, joita he pyrkivät perimään yhtiöltä takaisin. Lähinnä hän kuitenkin toivoo, että asia saataisiin viimein päätökseensä.

– Matka meni pilalle, mutta tuntuu, että tavallaan pilalle meni koko viikko.

Asia on pyörinyt mielessä, Kouhia kertoo kuvaillen tuntoja "pieneksi jälkijärkytykseksi".

Hieman pariskuntaa huolettaa pyörän kunto. Jos ainakin 400-kiloinen matkapyörä olisi kaatunut jossain vaiheessa karille ajoa, hinausta tai kuljetusta olisivat kyseessä Kouhian mukaan aikamoiset vahingot.

– Toivotaan, että pyörä on pysynyt pystyssä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja