Viking Line ottaa vastuun vakuuksista – Marko Pohjalle uutinen on helpotus, vaikka tappioilta kuljetusyritys ei välty: "Ei tuollaisia rahasummia tällä toimialalla mistään repäistä"

2:55
Viking Line ottaa vastuun pelastusyhtiön vaatimista vakuuksista – näin kuljetusyrittäjä kommentoi uutta käännettä

Marko Pohja toivoo, että Långnäsin satamassa jumissa oleva yrityksen ajoneuvo pääsisi jatkamaan matkaa Ruotsiin vielä tämän päivän aikana.

Viking Line on päättänyt ottaa vastuun vakuuksista, joita pelastusyhtiö Alfons Håkans vaati kuljetusyrityksiltä, joiden ajoneuvot olivat karille ajaneen Viking Amorellan kyydissä. Aluksella oli yli 40 kuorma-autoa.

Kuljetusyrittäjä Marko Pohjan mukaan Viking Line päätyi tilanteessa oikeaan ratkaisuun.

– Sanotaan, että tämä on suuri helpotus. Nyt pääsee kuljettaja vihdoin jatkamaan työtänsä ja reissuaan. Olen todella tyytyväinen.

Pohjan yrityksen rekka on seisonut monien muiden kuorma-autojen tavoin Långnäsin satamassa. Yrittäjän mukaan tavoitteena on, että rekan kuljettaja pääsisi jatkamaan matkaa kohti länsinaapuria vielä tämän päivän aikana.

– Kuljettaja siirtyy Maarianhaminasta Långnäsin satamaan hakemaan ajoneuvoa ja sitten rupeamme miettimään jatkoyhteyksiä, että pääsemme jatkamaan reissua Ruotsiin, jossa oli tarkoitus olla jo maanantaina perillä.

Tuhansien tappiot

Tieto alun perin yrittäjille suunnatuista kymmenien tuhansien eurojen laskuista tavoitti Pohjan eilen sähköpostitse.

– Ensin tuli tiedote ja sitten sain sähköpostia Alfons Håkansin asianajajatoimistosta, jossa käskettiin varautumaan korvausvaatimukseen. Ja sehän tuli sieltä reilu tunnin päästä sitten.

Pohjan kohdalla vakuussumma olisi ollut liki 50 000 euroa.

Hyvistä uutisista huolimatta viime viikon tapahtumat näkyvät Pohjan yrityksen kukkarossa. Alustavan arvion mukaan yritykselle koituu onnettomuudesta tuhansien eurojen tappiot.

– Autolta jää käytännössä kaksi Skandinavian reissua ajamatta. Se on nyt melkein viikon seisonut samalla kuormalla. Tuhansien eurojen tappio tästä tulee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja