Viking Line kertoo, miksi yhtiö otti vastuun pelastusyhtiön vakuuksista kuljetusyhtiöille – toimitusjohtaja: "Päätimme, että tämä on paras ratkaisu"

2:55
MTV Uutiset Liven haastattelema kuljetusyrittäjä luonnehtii Viking Linen toimintaa suureksi helpotukseksi – kuuntele haastattelu kokonaisuudessaan videolta.

Viking Line kertoi tänään ottavansa vastuun vakuuksista, joita pelastusyhtiö Alfons Håkans vaati kuljetusyrityksiltä, joiden ajoneuvot olivat jumissa karille ajaneessa Viking Amorellassa. 

Viking Linen toimitusjohtajan Jan Hansesin mukaan kyseessä on osuus pelastuspalkkiosta, jota ei ole vielä tarkkaan määritelty. 

Hanses ei kommentoinut, millaisista summista on kyse. Kauppalehdelle hän kuitenkin antoi arvionsa.

– Arvioin, että koko lastin pelastuksen hinta tulee olemaan noin 200 000 euroa, ja siitä Viking Line ottaa omalle vakuutukselleen noin puolet, hän sanoo lehdelle.

Viking Line ei ole vielä saanut vastausta Alfons Håkans -yhtiöltä. 

– Uskon, että on vaikeaa kieltäytyä, jos me otamme siitä vastuun, Hanses kommentoi MTV:lle. 

Ratkaisuun päädyttiin kokonaisuuden arvioinnin jälkeen. 

– Teimme arvion siitä, että paljonko tämä voisi maksaa ja arvioimme sitä, miten tämä julkisuudessa uutisoitiin. Päätimme, että tämä on paras ratkaisu. 

Hanses kertoo myös, että on oikein, että lastin omistajat ottavat osaa pelastuspalkkioon. 

– Pelastuspalkkio tästä kokonaisuudesta on tietty määrä, kysymys on siitä, miten se palkkio jaetaan, Korostan, että tässä ei ole mitään ongelmaa, Hanses täsmentää.

Juttua päivitetty kello 16.57: Lisätty Hansesin Kauppalehdelle antama kommentti summasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja