Mainos

Karibialla pelätään täystuhoa hurrikaani-Marian takia – Pekka Pouta: "Tilanne näyttää pahemmalta kuin Irman aikana"

0:24

Viidenteen eli voimakkaimpaan kategoriaan yltyneen hurrikaani-Marian pelätään aiheuttavan pahaa tuhoa Karibian saarilla. 

Myrsky runtelee tällä hetkellä pientä Dominican saarta itäisellä Karibialla. Tuulet ovat yltyneet jopa 260 kilometriin tunnissa.

– Kattoni on poissa. Olen täysin hurrikaanin armoilla. Taloni tulvii, Dominican pääministeri Roosevelt Skerrit kirjoitti sosiaaliseen mediaan. 

Myöhemmin hänet pelastettiin. 

Myrsky aiheuttaa suurta huolta myös Puerto Ricolla, jonne se on suuntaamassa seuraavaksi. Reilu viikko sitten riehunut Irma-myrsky lopulta väisti saaren ja pahimmalta tuholta vältyttiin. Nyt ei välttämättä käy yhtä hyvin.

– Maria näyttää menevän ihan pahki, suoraan saarelle. Sen vuoksi tilanne näyttää pahemmalta kuin Irman aikana. Irma meni pohjoisempaa reittiä, ja Puerto Rico sai lähinnä sateet niskaansa, MTV:n meteorologi Pekka Pouta sanoo. 

Irman tavoin Maria on hitaasti etenevä myrsky, jonka sateet ja tuulet saattavat riepotella Puerto Ricoa useiden päivien ajan. Yhdysvalloille kuuluvan saaren kuvernööri on kuvaillut Maria-hurrikaania "potentiaalisesti katastrofaaliseksi."

Puerto Ricossa on paikan päällä suomalaisia avustustekijöitä, joita MTV haastatteli eilen

– Tilanne on kymmenen kertaa haastavampi, kun jo kerran tullut valtava myrsky vain viikkoja sitten. Haavoittuvuus on maksimissaan tällaisissa tilanteissa. Todella huolestuttavaa, Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen katastrofiavun päällikkö Andreas von Weissenberg sanoi tuolloin. 

– Jos huonosti käy, se iskee suoraan saariin, jotka ovat jo saaneet turpiinsa.

Maria on jo seitsemäs hurrikaaniksi yltynyt myrsky tämän vuoden Atlantin hurrikaanikauden aikana.

Juttua korjattu 9.55: Roosevelt Skerrit on Dominican pääministeri, ei presidentti

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.