Mainos

Kari löysi rahakätkön vanhan radion sisältä: "Kannattaa tutkia vanhojen tavaroiden sisukset"

Ruokolahtelainen it-alalla ja rakennushommissa työskentelevä Kari Hellman yllättyi perinpohjaisesti, kun päätti korjata vanhan putkiradion.

Komea vintageradio oli löytynyt pari viikkoa aiemmin purkutyön alla olleesta talosta, jossa Kari Hellman oli ollut hommissa. Radio kiinnitti miehen huomion saman tien.

– Minulla on jo Telefunken missä ei kuitenkaan ollut sm-taajuuksia. Tämä talosta löytynyt vanha Salora oli oikea ökymalli siihen verrattuna, ajattelin, että sen saisi oikeasti käyttöön, joten otin sen mukaan, Hellman kertoo MTV:lle.

Salora oli nököttänyt Hellmanin nurkissa jo pari viikkoa, kunnes mies päätti tutkia sitä tarkemmin eräänä tylsänä sunnuntaina. Pyhäpäivä sai yllättävän käänteen.

– Olin kolmatta päivää maannut lenssussa, ja mietin, että nyt jotain pitää tehdä. Ajattelin, että vilkaisen, jos osaisin korjata sen. Mutta selvisi nopeasti, etten ole putkiradion korjaaja, Hellman nauraa.

Takannen alta löytyi kuitenkin yllätys. 

– Löysin sieltä mustan nahkaisen litteän lämiskän. Aluksi ajattelin, että ne olivat käyttöohjeet, jotka oli jemmattu sinne talteen. Mutta se olikin lompakko. Ihmettelin siinä sitten, miksi ihmeessä kukaan laittaa lompakon talteen radioon, Hellman nauraa.

Lompakon sisältä löytyi vielä isompi yllätys.

– Alkuhämmennyksen jälkeen tajusin katsoa lompakon sisälle. Siellä oli 2 500 markkaa seteleinä. Yhteensä 25 kappaletta, kaikki Snellmanneja, Hellman jatkaa.

Hellmanin selvitysten perusteella kolme seteliä oli vuoden 1976 mallia ja loput 22 kappaletta vuoden  1963 mallia. Neljäkymmentä vuotta radion uumenissa muhineet setelit olivat priimakunnossa.

Hellmannilla ei ole tietoa purkutalon asukkaista, joten rahoja ei voi palauttaa radion omistajalle.

– Nämä voisi myydä keräilijälle, koska selvitin, että Suomen pankki lakkasi vaihtamasta markkoja euroihin jo vuonna 2012. Aion säilyttää muutamia, mutta loput menee myyntiin, Hellman pohtii.

Hellman veikkaa, ettei purkutalosta löytynyt Salora ole ainoa esine, jonka uumenista löytyy yllättäviä rahakätköjä.

– Ainakin mitä nyt on tarinoita kuunnellut näiden seteleiden tiimoilta, vanhojen taulujen taukset kannattaa katsoa tarkemmin ja myös esimerkiksi radiot, joihin on suhteellisen nopea jemmata rahaa. Ajan henki ilmeisesti oli, ettei pankkeihin juuri luotettu, Hellman vinkkaa.

Yllättävistä rahoista kertoi ensimmäisenä Uutisvuoksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.