Leijonat-legenda häärää jättimäisen MM-sensaation taustalla – koko maa sekosi yllätyksestä: "Aivan jäätävä karnevaali"

Leijonat-legenda Petteri Nummelin mukana jättimäisessä MM-sensaatiossa – "Jäätävä fiilis" 5:05
Latvian apuvalmentaja Petteri Nummelin häkeltyi joukkueensa sensaatiomaisesta voitosta.

Latvian valmennustiimiin lukeutuva Leijonat-legenda Petteri Nummelin on mykistynyt Latvian suuresta MM-sensaatiosta.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Latvia jysäytti torstaina MM-kisojen suurimman yllätyksen, kun se kaatoi Ruotsin maalein 3-1 ja marssi ensimmäistä kertaa maan historiassa neljän parhaan joukkoon. Latvian suomalainen apuvalmentaja Petteri Nummelin oli häkeltynyt joukkueensa tempusta.

– Aivan jäätävä fiilis tällä hetkellä. Turnaus jatkuu. Paljon olen saanut jääkiekosta, mutta en välttämättä montaa kertaa ole tällaista fiilistä saanut kuin tänään. Olihan tämä aivan jäätävä karnevaali. Tämmöistä jääkiekon kuuluu ollakin, onnellinen Nummelin toteaa.

Sensaatiomainen voitto sai Latvian sekaisin. Arena Rigan huima tunnelma tarttui nopeasti myös Riian kaduille, kun koko kansa juhli maansa ennennäkemätöntä saavutusta. Myös Latvian kopissa ilo oli ylimmillään.

– Ne lauloivat jotain. Enhän minä nyt ymmärrä sanaakaan, mitä siellä lauletaan, mutta lauloivat ainakin. Kyllä siellä oli aikamoinen fiilis ja porukkaa kuin pipoa. Yleensä ihmiset tulee silloin kuin pärjää, Nummelin nauraa.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Latvia sekosi Ruotsi-voitosta – tältä näytti torilla, kun voittomaali syntyi 1:31
Latvia meni sekaisin MM-puolivälierän sensaatiovoitosta.

Latvia esiintyy lauantaina ensimmäistä kertaa MM-kisojen välierissä. Saavutus on kiekkomaalle valtava pelaajia ja kansalaisia myöten.

– Heistä näkee, kuinka paljon tämä merkitsee heille ja koko maalle. Ei tässä puhuta enää pelkästään jääkiekosta, vaan tämä menee isompiin asioihin. Vaikka tämä on vain jääkiekkoa, tämä on niin suuri juttu. Nämä eivät ole koskaan olleet tuolla (välierissä).

– Se tekee urheilusta niin mahtavan. Nyt olemme me ja Saksa neljän joukossa. Onhan tämä nyt ihan jäätävää. Jos joku olisi kysynyt, laitatko rahaa pantiksi, että olette neljän joukossa, en varmasti olisi laittanut. Nyt ollaan. Tämä on jäätävää, Nummelin hekumoi.

Latvian turnaus käynnistyi takkuillen, kun se hävisi kaksi ensimmäistä MM-otteluaan Kanadalle ja Latvialle. Tästä alkoi kuitenkin nyt kuuden ottelun mittaiseksi venynyt voittoputki, jonka aikana on kaatunut niin Sveitsin kuin Ruotsikin.

Huiman sensaation taustalla on uskomaton yhteishenki.

– Ollaan kasvettu yhteen. Joukkue osoitti, että on oikeasti valmis ottamaan kiekon naamaan ja tekemään sen, mitä pyydetään ja hyväksymään roolin, joka ei välttämättä ole sama kuin omassa joukkueessa, Nummelin kertoo.

Kanadan välierissä kohtaava Latvia joutuu nyt jättämään kotimaansa kiekkokaukalon taakseen ja suuntaamaan Tampereelle taistelemaan mitaleista. Nummelin uskoo, että kansalaisten hurmos kantaa myös Suomenlahden toiselle puolelle.

– Kyllä mä luulen, että joka ikinen laiva ja lento on varattu täysin loppuun. Täältä lähtee satavarmasti niin paljon ihmisiä kuin pystyy. Jos he eivät pääse halliin sisään, he tekevät jonkun studion jonnekin, Nummelin vakuuttaa.

Maalikooste: Ruotsi - Latvia 3:52
Katso tästä Ruotsi-Latvia-ottelun kaikki maalit.

Lue myös:

    Uusimmat