Kari Jalonen päihitti haasteet ja vei Tshekin MM-mitaleille – suomalaisluotsi kertoi toiveen tulevaisuudesta

Tshekin pronssille johdattanut Kari Jalonen oli erittäin tyytyväinen MM-turnauksen päätökseen. Hymyilevä päävalmentaja luotti omaan tekemiseensä läpi haasteiden.

Tshekin MM-turnaus oli täynnä erilaisia vaiheita ja haasteita. Tahmeasti turnauksen aloittanut joukkue nousi otsikoihin, kun NHL-apu Dominik Simon jätti joukkueen harjoituksissa tapahtuneen välikohtauksen vuoksi.

Haasteiden keskelle saatiin kuitenkin valoa, kun Tshekki rynnisti lopulta MM-pronssille ja rikkoi kymmenen vuotta kestäneen mitalittoman ajanjakson. Jalonen yritti luoda koko ajan positiivista ilmapiiriä, vaikka turnaus alkoikin heikosti.

– Tässä on ollut pomppuja vähän sinne tänne. Olemme kuitenkin yrittäneet pysyä positiivisena ja olen yrittänyt johtaa tätä laivaa ihan nykysysteemeillä. Me ei jäädä kiinni virheisiin tai negatiivisiin juttuihin, vaan positiivisella energialla on menty, Jalonen kertoo.

Vaikka peliesitykset olivatkin ailahtelevia, sai MM-turnaus positiivisen päätöksen. Jalonen toivoo, että Tampereelta kairattu mitali tuo rauhaa tulevaisuutta varten.

– Toivotaan, että sillä saa vähän valmennusrauhaa ja uskoa siihen, että näinkin voidaan onnistua, Jalonen toteaa hymyillen.

Lue myös:

    Uusimmat